Maailmanmestari Arosta tuli tallipäällikkö

Aro johtaa Team Ykkös-mp:tä, joka vyöryy kaudella 2012 näkyvästi esille enduron ja  motocrossin SM-, Cup- ja MX-liigan osakilpailuissa. Tiimi ajattaa neljää lupaavaa nuorukaista, eli Mikael Miettistä, Toni Holopaista, Samu Ylikarjulaa sekä Santtu Kanervoa.

Pari vuotta ”hiljaiseloa” viettänyt Aro odottaa innoissaan uutta kuviota tallipäällikkönä.

– Totta kai on upeaa päästä siirtämään tietotaitoani nuoremmalle sukupolvelle. Tiimimme tavoitteena on näin alkuvaiheessa tukea kaikin tavoin neljää kuljettajaamme, sekä innostaa ja auttaa myös muutamia nuorempia tulevaisuuden toivoja junnupuolella, Aro toteaa.

Katseet kv. areenoilla

Alkavalla kaudella tiimin kalenteriin kuuluu kolmisenkymmentä kilpailua endurossa ja motocrossissa. Aro näkee mahdollisena myös siirtymisen kansainvälisille kilpa-areenoille tulevaisuudessa.

– Tiimimme taustalla on nyt niin paljon kokemusta ja osaamista, joten totta kai katse on tulevaisuudessa myös kansainvälisissä kisoissa. Suomesta löytyy paljon potentiaalisia kuskeja, joten miksi me emme kasvattaisi uusia maailmanmestareita, jotka jatkavat suomalaista menestystarinaa.

Vuonna 1986 perustettu Ykkös-mp oy aloitti korjaamo- ja varaosapalvelulla, mutta on sittemmin laajentanut toimintaansa muun muassa enduro- ja motocross-kuljettajien tukemiseen ja valmentamiseen.

Tiimin tukemiin ajajiin Samuli Aron lisäksi on kuulunut muun muassa motocrossin EM- ja MM-mitalisti Antti Pyrhönen.

Uusin numero