Maailmanmestari Ahola vaihtaa luokkaa Hondalla

– Käynnistän ensi vuonna jo viidennen kauteni tutussa italialaisessa Honda HM Zanardo Teamissa. Kävin neuvotteluja muidenkin kanssa, mutta ratkaisevaa tässä jatkosopimuksessa oli se, että Euroopan Honda vahvisti tiimillemme jo hyvissä ajoin tuen ensi vuodeksi. Se oli erittäin tärkeä ja oleellinen uutinen näinä tiukkoina taloudellisina aikoina, kertoi Ahola.
Ahola on voittanut kaksi viimeistä maailmanmestaruutta enduro 1-luokassa. Pitkän ja menestyksekkään uran ensimmäinen henkilökohtainen mestaruus irtosi vuonna 2007 enduro 2-luokassa, jonne Ahola palaa ensi kaudella.
– Olen aina tuntenut itseni isompien pyörien kuljettajaksi ja olin tavallaan myös kyllästynyt kilpailemaan pienellä pyörällä. Palaan nyt parin vuoden syrjähypyn jälkeen takaisin isompien poikien luokkaan, kuvailee Ahola.
Ahola pääsee testaamaan uutta 450-kuutioista pyöräänsä tositoimissa, kun neljä osakilpailua kattavan hallienduron maailmancupin avaus on vuorossa 31. lokakuuta Sheffieldissä.
– Uusi ja kieltämättä hienolta tuntunut pikkunelari sopisi ehkä paremmin hallienduroon, mutta haluan hakea tuntumaa ja päästä testaamaan isompaa pyörää jo hyvissä ajoin ensi kautta silmälläpitäen, korostaa Ahola.

Uusin numero