”Maailman vaarallisin mutka MotoGP-pyörille” – Rossilta tylyä tekstiä Sachsenringin radasta

Sachsenringilla on tehty vuosien saatossa paljon romua Rossin mainitsemassa mutkassa 11, joka taittuu oikealle lukuisten vasureiden jälkeen.

– Bridgestone ei saanut eturengasta aiemmin toimimaan kunnolla tuohon mutkaan ja saa nyt sitten nähdä, miten vuorostaan Michelin onnistuu uudella asymmetrisellä renkaallaan siinä, tuumii Rossi.

Sääennusteet eivät vaikuta nekään suotuisalta Saksan GP:n alla. Luvassa on sadetta, viileyttä ja kaikin puolin epävakaata keliä.

– Sää, eturengas ja tuo mutka 11. Ne ovat tämän viikonvaihteen avainasiat, Rossi alleviivaa.

Rossi ei ole tuntenut oloaan koskaan kotoisaksi Sachsenringillä. Saksan osakilpailu on voitettu Yamahalla viimeksi kaudella 2009. Sen jälkeen Saksan GP on päättynyt vuosi toisensa jälkeen Hondan juhlahumuun.

Se ei lupaa hyvää Yamaha-ikoni Rossille, joka on sarjassa kolmantena, mutta jo 42 pistettä Hondan Marc Marquezin takana. Rossin saldoa rassaa kolme nollakisaa kahdeksasta. Niistä viimeisin, eli kaato kärjestä Assenissa syö miestä edelleen syvältä.

– Ero on suuri, mutta ei vielä riittävä Valentinoon, toppuuttelee Marquez.

– Valentino on ollut tällä kaudella kaikesta huolimatta varsin vahva ja nopea myös sateella, jatkaa Saksassa lempinimeä ”King of The Ring” kantava Marquez.

Rossi ja hänen tallikaverinsa, sarjassa toisena majaileva Jorge Lorenzo eivät ole sitä ääneen sanoneet, mutta he antavat ymmärtää, että sunnuntain kisan voitto on pedattu jälleen kerran Marquezille.

– Ajoin täällä viime kaudella kolmanneksi Marquezin ja Pedrosan (Dani) takana. Se oli silloin minulta ja Yamahalta maksimisuoritus Sachsenringillä. Sachsenringin luonne istuu vielä pienemmille pyörillä, mutta se on minusta sarjan ehdottomasti huonoimmin soveltuva rata MotoGP:lle, sanoo Rossi.

Saksan GP-viikonloppu käynnistyy perjantaina klo 10 Moto3-luokan ensimmäisillä vapailla harjoituksilla.

Uusin numero