lzh-1 hybridipyörä tulevaisuudesta

Igorin 2012 lzh-1 on hybridi, jossa yhdistyy 850-kuutioinen V-twini (140 hv) ja 60 kW:n sähkömoottori. Chak on saanut inspiraation konseptipyöräänsä vuosimallin 1929 Soviet Izh-1:sta.

Igorin Izh-1:sen luistonesto, ABS, GPS ja automaattivaihteisto ovat tuttua kauraa. Sen sijaan huomiota herättää tuplat turvatyynyt. Toisen on tarkoitus suojata kuljettajaa ja toisen, juuri eturenkaan yläpuolelle sijoitetun on määrä ottaa vastaan edestäpäin tuleva törmäysvoima. Chak on myös patentinhaltija kyseiselle innovaatiolle.

Pyörässä on myös liikennetutka, jonka tehtävänä on huolehtia riittävästä etäisyydestä muihin ajoneuvoihin. Tämä ei sinänsä ole mikään uusi keksintö, sillä Hondahan on esitellyt toiminteen Gold Wingiinsa jo pari vuotta sitten.

Igorin mukaan pyörää ei ole tarkoitettu vain siirtymiseen paikasta A paikkaan B, vaan siinä on kaikki mitä tarvitsee ollakseen yhteydessä ympäröivään maailmaan 24/7. Siis mm. GPS:n lisäksi yhteensopivuus minkä tahansa puhelimen kanssa: iPhone, Windows, Blackberry, Symbian, Android jne. sekä yhteysvalmius Bluetooth 4.0, WiFi ja 4G kautta. Ja pyörään integroidun tietokoneen 3D LCD hipaisunäyttö kertoo kaiken tarvittavan, mm. eteen asennetun HD-kameran ja liikennetutkan avulla.

Igor Chak on 26-vuotias Venäjällä Vladivostokissa syntynyt ja teollisen muotoilijan tutkinnon suorittanut (the Art Institute of Seattle)moottoripyöriä rakastava nuorukainen. Chak on asunut USA:n lisäksi myös Japanissa. Chakin unelmana olisi työskennellä tulevaisuudessa täysipäiväisesti moottoripyöräsunnittelijana. Näillä näytöillä joku valmistaja saattaisi jopa kiinnostua miehen kyvyistä…?!

Uskotko sinä, että hybridiajattelu leviää autoista moottoripyöriin? Ja onko kaiken mahdollisen uusimman teknologian integroiminen moottoripyöriin vain insinöörien märkiä unia?

Uusin numero