Lunna palaa SM-liigaan

Nyt ajetaan Seinäjoen Kotkien oma kotiottelu ja vastaansa he saavat Sand Blowersin, Porin Nopea Racingin ja Ankkurit.

Kotkien riveissä Antti Vuolas on mukana nyt loukkaantumisen jälkeen ja hiljattain armeijan harmaissa aloittanut Henri Ahlbom on myös päässyt nyt mukaan.

Vierasjoukkueista Porin Nopea Racingin Nike Lunna on mielenkiintoinen nimi siinä mielessä, että nuorukaisen kautta pääsi pahasti leimaamaan touko- kesäkuun vaihteessa tullut käsivamma.

Keskellä kiireistä speedway-sesonkia Lunna on ollut nyt noin seitsemän viikkoa sivussa. Sunnuntaina hänet kuitenkin nähdään jälleen tositoimissa.

Mukana on myös käytännössä kokonaisuudessaan viikko sitten Tšekissä maaradan joukkueiden MM-finaalissa viidenneksi sijoittunut Suomen joukkue.

Tosin Mustosen veljekset ajavat Ankkureiden liiveissä ja Aarni Heikkilä ajaa Sand Blowersille. Sand Blowersin joukkueessa on mukana myös Timo ja Teemu Lahti, jotka molemmat olivat viime syksynä henkilökohtaisen SM-finaalin palkintopallilla.

SM-liigan ottelu alkaa Routakalliolla ajajaesittelyllä kello 15.00. Välittömästi SM-liigan ottelun jälkeen ajetaan Routakalliolla minispeedwayn U16 henkilökohtaisen Suomen Cupin kolmas osakilpailu.

Suomen Cupia johtaa kahden ajetun osakilpailun jälkeen Seinäjoen Arttu Pentinmäki. Hän on toistaiseksi ajanut erävoittoon kaikissa kauden 12 erässään ottaen siinä sivussa molemmista osakilpailuista ykkössijat.

Speedwayn SM-liiga, ottelu 6 Seinäjoki 24.7.2016, kokoonpanot:
Kotkat: 1) Niilo Vuolas, 2) Antti Vuolas, 3) Henri Ahlbom, 4) Markku Autio ja joukkueenjohtaja Mauri Palmi.
Sand Blowers: 1) Timo Lahti, 2) Jari Mäkinen, 3) Teemu Lahti, 4) Aarni Heikkilä ja joukkueenjohtaja Harri Heikkilä.
Porin Nopea Racing: 1) Juha Hautamäki, 2) Nike Lunna, 3) Mika Loppi, 4) Joni Keskinen ja joukkueenjohtaja Petteri Koivunen.
Ankkurit: 1) Jesse Mustonen, 2) Niklas Säyriö, 3) Aki-Pekka Mustonen, 4) Janne Nyman ja joukkueenjohtaja Aarne Mustonen..

Speedwayn SM-liigan ottelu viisi jäi sateen takia ajamatta pari viikkoa sitten. Ottelun uusi päivämäärä on työn alla.

SM-LIIGAN sarjatilanne 4/10:
1) Haukat 4 ottelua (+135 eräpistettä) 16 sarjapistettä, 2) Sand Blowers 3 (+113) 14, 3) Ankkurit 3 (+92) 10, 4) Porin Nopea Racing 2 (+60) 8, 5) Kotkat 4 (+54) 8.

Tämän vuoden speedwayn henkilökohtaisiin SM-finaaleihin ei ole enää kuukauttakaan aikaa. Nuorten U21 SM-finaali ajetaan Varkaudessa 6. elokuuta ja varsinainen henkilökohtainen SM-finaali Hyvinkään Vauhtipuistossa 13. elokuuta.

Teksti ja kuva: Petteri Pohjola, Speedwaysanomat

Uusin numero