Luigi Taveri Imatran Muistoajoon

Ikää kolminkertaiselle maailmanmestarille on kertynyt jo 80 vuotta, mutta veri vetää edelleen radoille. Muistoajo ajetaan heinäkuun 24.-25. päivä.

Luigi Taverille Imatranajojen ensimmäinen sija 125-kuutioisten luokassa ei ollut sattumaa vuonna 1964, sillä hänet kruunattiin luokan maailmanmestariksi kauden päätteeksi. Hän on myös vuosien 1962 ja -64 maailmanmestari.

Historian havinaa on aistittavissa myös Luigi Taverin pyörän suhteen. Hänen allaan on harvinainen Hondan nelisylinterinen 250-kuutioinen tehdaspyörä vuosimallia 1961.

Ainoastaan seitsemän kuljettajaa on saavuttanut MM-pisteiltä soololuokissa 50-, 125-, 250-, 350-, ja 500-kuutioiset. Luigi Taveri on yksi heistä. Hänen lisäkseen joukkoon kuuluu myös Matti Salonen, joka tullaan näkemään Imatralla tutuissa keltamustissa ampiaisväreissä. Neljä muuta seitsikkokuljettajaa ovat Stuart Graham, Alberto Pagani, Tommy Robb, Dave Simmonds ja Bruno Kneubühler.

Sveitsiläiskuljettaja Bruno Kneubühlerin kanssa Imatran moottorikerho käy tiiviisti neuvotteluja hänen saapumisekseen ensi heinäkuussa. Löytyihän Kneubühlerille aikoinaan elämänkumppani Suomesta.

Uusin numero