Lorenzon luksustalon esittelevä video vihastutti espanjalaiset

Syynä tähän on viime perjantaina julkistettu video, joka esittelee Barcelonan liepeillä sijaitsevan Lorenzon hulppean luksustalon. Ärtymystä ja tunteenpurkauksia aiheuttanut video on poistettu Youtubesta, mutta se löytyy edelleen monen espanjalaismedian nettisivuilta.

– Olisin poistanut tuosta joitain asioita, jos olisin nähnyt sen ennen julkistamista, Lorenzo kuvailee näkemystään yhteistyökumppani Monsterin ensisijaisesti Amerikan markkinoille suuntaamasta videosta.

– Minulla oli se käsitys, että video menee vain Monsterin sivuille, mutta se olikin sitten nähtävissä ympäri maailmaa, Lorenzo kommentoi AS:lle.

Kohuvideo muun muassa neljä makuuhuonetta, viisi kylpyhuonetta, kaksi uima-allasta ja täydellisen kuntosalin omaavasta 1200 neliön kokonaisuudesta kuvattiin Valenciassa ajetun kauden viimeisen MM-osakilpailun alla marraskuussa. Lorenzo sijoittui MotoGP-luokan MM-pisteissä toiseksi maanmiehensä Marc Marquezin takana.

Bikinitytöt olivat liikaa

Taloudellisen kurimuksen kourissa kamppailevassa Espanjassa eniten närkästystä näyttää aiheuttaneen videon alkupuoli, jossa Lorenzo esittelee noin 5 miljoonaa euroa maksaneen talonsa merinäköalaa uima-altaalta käsin.

Altaan tuntumassa aurinkoa ottaa kaksi bikiniasuista kaunotarta.

– Olen pahoillani näiden bikinityttöjen osiosta videossa, mutta Monster oli halunnut ja tuonut heidät mukaan. En näe siinä silti kuitenkaan mitään pöyristyttävää, enkä ainakaan törkeää, että tällaisessa videossa on mukana kaksi tyttöä bikineissä. Elämme 2000-lukua.

– Ymmärrän toisaalta sen, että videosta voidaan loukkaantua maassa, jossa monilla ei ole työtä ja jossa on paljon taloudellisia vaikeuksia. Mutta erilaisessa kulttuurissa tämä ei aiheuta mitään ongelmaa. Video on suunnattu Amerikkaan ja siellä tällainen hyväksytään ja siellä tällaista elämäntyyliä ihaillaan. On sääli, että espanjalaiset ovat saaneet videon välityksellä minusta sellaisen kuvan, joka ei ole todellinen, jatkaa Lorenzo.

”Kaikki on saavutettu kovalla
ja rehellisellä työllä”

Yamahalla 4,5 miljoonan euron vuosipalkkaa nauttivan Lorenzon on kuitenkin vaikea ymmärtää sitä, että hän on joutunut näin kovan arvostelun kohteeksi omiensa taholta. Sanansäilä on sivaltanut surutta sosiaalisessa mediassa.

Mallorcalta kotoisin oleva 26-vuotias Lorenzo korostaa, että mikään ei ole tullut ilmaiseksi, vaan kovan työn tuloksena.

– Olen lähtöisin köyhästä perheestä ja taistellut jo yli 20 vuotta saavuttaakseni tavoitteeni, joka on vaatinut paljon uhrauksia myös monien loukkaantumisten ja vammojen muodossa.

– En ole voittanut lotossa, enkä vienyt keneltäkään mitään. Olen tehnyt kaiken rehellisesti työskentelemällä riskialttiissa lajissa maailman parhaiden kuljettajien kanssa. Siinä mielessä on vaikea ymmärtää, että kohtaan tässä maassa tällaista kritiikkiä, pudottelee Lorenzo.

Espanjalaiskuljettajat dominoivat päättynyttä MotoGP-kautta. Kaikkien kolmen luokan mestaruudet menivät Espanjaan.

Mika Kallio lukeutui siihen harvalukuiseen joukkoon, joka pystyi aiheuttamaan kaudella 2013 särön espanjalaiskuljettajien huimaan voittosaldoon. Moto2-luokan loppupisteissä neljänneksi päätynyt Kallio vei nimiinsä elokuussa Brnon radalla ajetun Tshekin MM-osakilpailun voiton.
 

Uusin numero