Lorenzon ja Spiesin Yamahat esiteltiin odotetussa värityksessä

Viime kauden väritykseen nähden pyörissä on nyt aiempaa enemmän valkoista. Uusimman ja näkyvimmän sponsorin Eneos’sin oranssia ei pyörästä löydy.

Lorenzo ja Spies pääsevät tositoimiin sinivalkoisilla M1-pyörillään heti perjantaina Jerezissä, jossa käynnistyy kuninkuusluokan viimeinen virallinen testijakso.

Andalusialaisrataa kiertävät perjantaista sunnuntaihin ensimmäistä kertaa MotoGP-luokan kaikki 21 kuljettajaa. Heistä 12 kilpailee prototyyppi- ja yhdeksän CRT-pyörillä.

MotoGP-luokan kaksi aiempaa testijaksoa on ajettu Sepangin radalla Malesiassa.

Yamahalta vahvistettiin pyörän julkistamistilaisuudessa, että he eivät ole tuoneet uusia osia Jereziin. Yamaha haluaa ainakin ensin katsoa, miten pyörä toimii andalusialaisradalla.

Lorenzon odotukset ovat varsin korkealla. Tulevat kolme päivää näyttävät, pystyykö hän haastamaan testejä tähän mennessä hallinneen Hondan Casey Stonerin. HRC:nkin taholta on jo ehditty – kenties taktisestikin – myöntää, että Yamaha on kuronut etumatkan kiinni.

– Tämä testikausi on ollut tähän mennessä parhaani. Olen erittäin motivoitunut ja odotukseni ovat korkealla alkavan kauden osalta, julisti vuoden 2010 maailmanmestari Lorenzo.

– Pyörä on hyvässä balanssissa ja se on tuntunut paremmalta päivä päivältä. Se istuu käteeni parammin kuin aiempi 800-kuutioinen, säesti Spies.

Videoita Yamahan presentaatiosta:
http://www.yamahamotogp.com/discover_the_2012_yzr-m1/index.php
 

Uusin numero