Lorenzolle luun kurkkuun lyöneelle Marquezille jo neljäs paalu putkeen

Uransa 100. MM-osakilpailua ajava Marquez teki sen taas: löi luun kaikille kurkkuun pysäyttämällä kellot viimeisellä, eli kahdeksannella kierroksella huippuaikaan 1.38,120.

Marquez paineli Hondallaan samalla uuden paalupaikkennätyksen. Aiempi, jo vuonna 2008 viimeistelty rekordi 1.38,189 oli Yamahan Jorge Lorenzon käsialaa.

Lorenzo sai lauantaina tavallaan tuplaasti takkiin. Mies oli pitkään kiinni paalupaikassa, kunnes Marquez tuli ja näytti taivaanmerkit.

– Olen todella tyytyväinen tästä paalupaikasta, koska taistelu siitä oli kova ja totta puhuen en osannut edes odottaa sitä. Tämä rata ei istu minulle aivan yhtä hyvin kuin moni muu, mutta olen pysynyt silti samalla tasolla Danin (Pedrosa) ja Jorgen (Lorenzo) kanssa, tähdensi Marquez.

Paalupaikalla oli tiimiltä myös taktinen nappiveto.

– Muutimme strategiaamme viimeisellä minuutilla. Kysyin Santilta (Hernandez), olisiko minulla mahdollisuus käyttää aika-ajossa kolme pehmeää rengasta ja hänen mukaansa se oli.

Vaisun alkukauden jälkeen kovaa kyytiä terävimmälle huipulle paluuta tekevä Lorenzo ajoi parhaan aikansa jo toisella kierroksella. Hän jäi sillä loppujen lopuksi pohjista 0,421 sekuntia.

– Teimme kaikkemme parhaan kierrosajan eteen, mutta ikävä kyllä toinen rengas ei tuntunut yhtä hyvältä kuin ensimmäinen. En tiedä miksi, mutta pito vaikutti vain huonommalta, enkä kyennyt enää kohentamaan kierrosaikaani, kertoi Lorenzo.

Lorenzo saavutti silti tavoitteensa.

– Haimme eturivin paikka ja otimme sen. Tietenkin paalupaikka olisi ollut hieno juttu, mutta kyllä kakkosruutukin kelpaa. Minulla on kisavauhti kohdallaan ja olen vakuuttunut siitä, että pystyn taistelemaan kärjessä.

Marquezin tiimikaveri Dani Pedrosa täydentää sunnuntaina espanjalaisen eturivin Andalusiassa. Espanjan GP:n viime kauden voittoa puolustava Pedrosa taipui Marquezille 0,510 sekunnilla.

Lorenzon tiimikaveri Valentino Rossi ajoi neljänneksi jo 0,737 sekuntia kärjen takana. Rossin kanssa kakkosriviin rullaavat Aleix Espargaro Open-luokan Yamahalla ja Andrea Dovizioso Ducatilla.

Jerez, Espanja.
MotoGP-luokan 4/18 MM-osakilpailu. Aika-ajo 2 ja lähtöjärjestys sunnuntain kilpailuun:

  1. Marc Marquez Espanja, Repsol Honda Team 1.38,120    
  2. Jorge Lorenzo Espanja, Movistar Yamaha MotoGP + 0,421
  3. Dani Pedrosa Espanja, Repsol Honda Team + 0,510
  4. Valentino Rossi Italia, Movistar Yamaha MotoGP Yamaha + 0,737
  5. Aleix Espargaro Espanja, NGM Forward Racing Yamaha + 0,887
  6. Andrea Dovizioso Italia, Ducati Team + 1,102
  7. Stefan Bradl Saksa, LCR Honda + 1,123
  8. Pol Espargaro Espanja, Monster Yamaha Tech 3 + 1,173
  9. Bradley Smith Iso-Britannia, Monster Yamaha Tech 3 + 1,270
10. Alvaro Bautista Espanja, GO&FUN Honda Gresini + 1,631
11. Colin Edwards USA, NGM Forward Racing Yamaha + 1,694
12. Nicky Hayden USA, Drive M7 Aspar Honda + 1,706
 

Uusin numero