Lorenzolle ja Marquezille henkivartijat Mugelloon

Rossin Yamaha-tallikaverina vielä tämän kauden kilpaileva Lorenzo ja Hondan kanssa piakkoin kahden vuoden jatkosopimuksen julkistava Marc Marquez ovat olleet Mugelloon tunnetusti sankoin joukoin saapuvien ”Tohtorin” fanien hampaissa viime kauden lopulta lähtien.

Lorenzon turvallisuutta uhattiin jo taannoin Argentiinan GP:ssä, jossa hänen sallittiin siirtyä tiukassa vartioinnissa hotellista vain radalla ja lentokentälle.

Dorna tietää, että juuri Mugello on se paikka, jossa fanien taholta edelleen tulenarka tilanne saattaa pahimmassa tapauksessa kärjistyä.

Marquezin virallisen Fan Clubin italialaiset jäsenet ilmoittivat jo tammikuussa, että he jäävät suosiolla sivuun Mugellosta turvallisuuteen vedoten.

Marquezin Fan Clubin espanjalainen pääjoukko on sekin päättänyt ottaa Mugellon sijasta seuraavaksi kohteekseen Sachsenringin radalla ajettavan Saksan GP:n.

Lorenzoa ja Marquezin veljeksiä Mugellossa tiiviisti varjeleva saksalainen turva-alan yritys on tehnyt aiemminkin yhteistyötä Dornan kanssa.

Tämä tapahtui vuonna 2011 Katalonian GP:n yhteydessä Barcelonassa sen jälkeen, kun italialaiskuljettaja Marco Simoncelli oli teilannut espanjalaisen Dani Pedrosan radalta Ranskan osakilpailussa.

Vinales Yamahalle ja
Iannone Suzukille

Mugellosta kantautuu tänään, eli Italian GP-viikonlopun aattona toki myös mielenkiintoisia urheilullisia uutisia.

Tänään vahvistetaan, että espanjalainen Maverick Vinales siirtyy kahdeksi seuraavaksi kaudeksi Suzukilta Rossin tallikaveriksi Yamahalle.

Suzuki puolestaan julkistaa italialaisen Andrea Iannonen sopimuksen. Iannone joutuu lähtemään Ducatilta ja Lorenzon tieltä.

Lorenzon tallikaverina kaudet 2017 ja 2018 kilpailee italialainen Andrea Dovizioso, jonka kanssa Ducati viimeisteli viikolla jatkosopimuksen.

Stonerille kaksi
villin kortin kisaa?

Ducatilta odotellaan myös lisää isoja uutisia Mugellossa paikalla olevan testikuljettaja Casey Stonerin osalta.

MotoGP-luokasta vuoden 2012 jälkeen tuplamestarina poistuneelle Stonerille näet viritellään täksi kaudeksi kahta villin kortin kisaa.

Toinen niistä sijoittuu luonnollisesti kotiyleisön eteen Australian Phillip Islandille ja toinen niin ikään Stonerin suosikkeihin lukeutuvalle Sepangin radalle Malesiaan.

Mugellossa Dovizioson ja Iannonen rinnalle tilaisuuteensa kisakuskina saa Stonerin italialainen testikollega Michele Pirro.

Uusin numero