Lorenzo voimiensa tunnossa Hollannin TT:n pressitilaisuudessa

Lorenzo on ajanut Yamahallaan voittoon kahdessa edellisessä osakilpailussa Mugellossa sekä Barcelonassa ja vaikka ykkössijoja on tilillä myös Hollannin TT:stä, niin kaksi viimeistä kautta ovat olleet hänelle kaikkea muuta kuin ruusuisia tulppaanien maassa.

– Kaksi edellistä kautta ovat olleet minulle tosiaankin huonoja täällä. Vuonna 2011 kaaduin ensimmäisellä kierroksella ja viime kaudella ensimmäisessä mutkassa! Assen lukeutuu silti suosikkiratojeni joukkoon ja täällä on aina ilo kilpailla, pudotteli Lorenzo keskiviikon pressitilaisuudessa.

Hondan Dani Pedrosa johtaa sarjaa seitsemän pisteen erolla Lorenzoon, jolla se tärkein, eli kisavauhti on ollut kohdallaan viime viikkoina.

– Tunnen itseni vahvaksi ja olen koko urani parhaassa terässä. Lisäksi pyörä on kehittynyt paljon tällä kaudella, Lorenzo lisäsi löylyä lähinnä Pedrosan suuntaan.

Pedrosa ei pienistä hätkähdä. Hänellä tunnusomainen viileys vallitsee myös Assenissa, jossa ajetaan nyt jo järjestyksessään 65. GP.

– Olen kilpaillut Assenissa useita kertoja ja minulla on hyviä muistoja täältä. Voitin täällä urani ensimmäisen MM-osakilpailun. Tilanne on tiukka sarjassa, mutta meillä on yhä pitkä matka edessä. Tärkeintä on saavuttaa hyviä pisteitä tasaiseen tahtiin. Näyttää siltä, että sää tulee olemaan sateinen, mutta siihenkin tilanteeseen on vain pystyttävä sopeutumaan, pyöritteli Pedrosa.

Pedrosan tallikaveri Marc Marquez on sarjassa kolmantena, joskin jo 23 pistettä Lorenzon takana.

– Tämä on rata, josta pidän. On mielenkiintoista nähdä, miten se soveltuu minulle ensimmäistä kertaa MotoGP-luokan pyörällä ajaessani. Tarkkana saa todellakin olla, sillä säästä on muodostumassa koko viikonvaihteen pahin ongelma, painotti Marquez.

Sää on myös viileä Assenissa, mikä saattaa merkitä pientä etua Ducati-kuljettajille.

– Ajoin täällä viime vuonna Yamahalla podiumille, mutta pidän rataa silti vaikeana. Ei, ei tästä tule tosiaankaan helppo kisa Ducatilla, sillä pyörän kehitys ei ole ollut haluamallamme tasolla. Töitä tehdään koko ajan, mutta se mitä meillä on nyt, ei ole vielä riittävästi, totesi Andrea Dovizioso.
 

Uusin numero