Lorenzo viritteli kohusiirtoa: ”Lähtö Yamahalta oli erittäin lähellä”

Lorenzon jatko Yamahalla varmistui toukokuussa, kun molemmat osapuolet lunastivat option kaudesta 2016. Vielä keväämmällä Lorenzo näki ruohon olevan vihreämpää aidan toisella puolella.

– Minulla oli siinä vaiheessa muita vaihtoehtoja, kun tuli aika päättää Yamaha-sopimuksen uusimisesta. Olin erittäin lähellä vaihtaa tiimiä. Se on totuus, Lorenzo vahvisti Sky Sportin vieraana.

Lorenzo ei tietenkään kerro ääneen kyseisiä vaihtoehtoja, mutta käytännössä niitä oli tasan tarkkaan kaksi, eli Honda ja Ducati.

Molemmat ovat vikitelleet Lorenzoa vuosien mittaan riveihinsä, mutta espanjalainen ei ole sittenkään tarttunut täkyihin, jotka ovat olleet rahallisesti Yamahaa houkuttelevampia.

– Minua on kiehtonut aina se ajatus, mihin pystyisin muilla pyörillä, mutta vaakakupissa on sittenkin painanut enemmän – ennen ja nyt – se, että haluan ajaa urani loppuun Yamahalla. Se on unelmani, muotoilee Lorenzo.

Ystävällinen, mutta ei
ystävä Rossin kanssa

Lorenzo tuli MotoGP-luokkaan ja Yamahalle vuonna 2008. Mestaruudet ovat plakkarissa kausilta 2010 ja 2012.

Alkutaival kuninkuusluokassa oli monessakin mielessä myrskyisä. Yamahan varikkoboxiin jouduttiin rakentamaan seinä Rossin ja Lorenzon väliin.

– Kunnioitan Valentinoa suuresti kuljettajana. Suhteemme on nykyään ystävällinen, mutta en sanoisi, että olemme ystäviä. Ystävyys on vaikeaa kahden kuljettajan välillä, kun kummallakin on sama tähtäin, eli maailmanmestaruus, luonnehtii Lorenzo.

Yamahalla menee nyt
kovempaa kuin koskaan

MM-sarja saavuttaa puolivälinsä tulevana viikonvaihteena Saksassa, kun kesätaukoa edeltävä kauden yhdeksäs osakilpailu ajetaan Sachsenringin syheröllä radalla.

Rossilla on Saksaan tultaessa kymmenen pisteen etu sarjassa toisena olevaan Lorenzoon.

Yamaha-duo virittelee karkumatkaa, sillä kolmantena majaileva Ducatin Andrea Iannone on jäänyt Rossista 56 pistettä. Hallitseva mestari Marc Marquez tulee Hondallaan riskejä kaihtamatta neljäntenä 74 pistettä Rossin takana.

Yamahalla menee nyt todella kovaa, minkä statistiikkakin vahvistaa. Yamahalla on näet voitettu ensimmäisen kerran kuusi GP:tä peräkkäin sarjan 67-vuotisen historian kuluessa.

Vahvuudesta ja tasaisuudesta kertoo paljon myös tämä yksityiskohta: Lorenzo ja Rossi ovat pitäneet ennätysmäisesti huolen siitä, että Yamahalla on johdettu 124 viimeisintä kisakierrosta.
 

Uusin numero