Lorenzo testasi Yamahan kauden 2013 runkoa – Rea kiitollinen Hondalle ”elämänsä tilaisuudesta”

Lorenzo kiersi aamupäivän ajan Brnon 5,4 kilometrin mittaista rataa tämän kauden sinivalkoisella pyörällä, kunnes iltapäivällä espanjalainen ilmestyi boxista mustalla laitteella.

Kyse oli Yamahan ensi kauden protyyppipyörän rungosta nykyisellä moottorilla varustettuna. Lorenzo ei kyennyt alittamaan kummallakaan versiolla viikonvaihteessa Tshekin GP:ssä ajamiaan aikoja. Hänen mukaansa ainakaan tässä vaiheessa parannuksia ei ollut havaittavissa käytössä olevaan pakettiin.

Lorenzon teknisen ryhmän vetäjä Wilco Zeelenberg tosin kertoi, että lisää uutta osaa ja päivityksiä on tulossa ensi viikolla Aragoniin, jossa Yamaha jatkaa testejä.

Testipäivän kiireisimmät kuljettajat tulivat Yamahan Tech 3-satellittitiimistä. Sunnuntaina uransa ensimmäisen MotoGP-luokan poidiumsijoituksen viimeistellyt Cal Crutchlow ajoi pohjiksi lukemat 1.56,461, joilla hän kukisti Andrea Dovizioson 0,117 sekunnilla.

Lorenzo oli kolmas 0,238 sekuntia pohjista. Lorenzon nopein kierrosaika syntyi pyörällä, jolla hän ajoi Tshekin osakilpailussa toiseksi tuiman, Hondan Dani Pedrosaa vastaan käydyn kamppailun jäljeen.

Lorenzo hävisi sen väännön pitäen kuitenkin Pedrosan testeissä takanaan – tosin vain neljän tuhannesosan turvin.

Superbike-luokan MM-pisteissä kuudentena oleva Jonathan Rea tuurasi Pedrosan sairaslomalla olevaa tallikaveri Casey Stoneria. Realle on luvassa vielä kaksi testipäivää lisää ja hän korvaa Stonerin suurella todennäköisyydellä seuraavissa, Misanossa ja Aragonissa ajettavissa GP-kisoissa.

Rea vierasti vielä maanantaina erityisesti Bridgestonen renkaita. Hän ajoi testien kahdeksanneksi kovimman kierrosajan 3,134 sekuntia Crutchlowista.

– Tällainen tilaisuus osuu kohdalle kerran elämässä ja olen kiitollinen tästä Hondalle. Tarvitsen kuitenkin lisää aikaa enkä ota paineita tuloksista. Tämä merkitsee ensisijaisesti oppimisprosessia tiimin kanssa. Olen ollut Honda-kuljettaja koko urani ja nyt unelmani ajaa maailman parasta Hondaa on käynyt toteen, totesi Rea.

Baanalla nähtiin myös viime kauteen pitkän uransa päättänyt ja nykyään MotoGP-sarjan turvallisuusneuvonantajana toimiva Loris Capirossi.

Capirossi kokeili Hondan Gresini-tiimin Alvaro Bautistan pyörää, sekä Michele Pirron ja Colin Edwardsin CRT-kalustoa. Capirossin paras kierrosaika noteerattiin Edwardsin rajuin sanakäänteinen arvostelemalla Suter-BMW:llä. Eroa kärkeen kertyi 5,588 sekuntia.

Edwardsin osalta on vielä avointa se, millä pyörällä hän kilpailee seuraavassa, syyskuun puolivälissä Misanon radalle San Marinoon sijoittuvassa kauden 13. MM-osakilpailussa.

Brno, Tshekki.
MotoGP-luokan testit:

  1. Cal Crutchlow Iso-Britannia, Monster Yamaha Tech 3 1.56,461
  2. Andrea Dovizioso Italia, Monster Yamaha Tech 3 + 0,117
  3. Jorge Lorenzo Espanja, Yamaha Factory Racing + 0,238
  4. Dani Pedrosa Espanja, Repsol Honda Team + 0,242
  5. Stefan Bradl Saksa, LCR Honda + 0,695
  6. Alvaro Bautista Espanja, San Carlo Honda Gresini + 0,700
  7. Ben Spies USA, Yamaha Factory Racing + 1,013
  8. Jonathan Rea Iso-Britannia, Repsol Honda Team + 3,134
  9. Yonny Hernandez Kolumbia, Avintia Racing MotoGP + 3,282
10. Ivan Silva Espanja, Avintia Racing MotoGP + 4,206
11. Michele Pirro Italia, San Carlo Honda Gresini + 4,402
12. Loris Capirossi Italia, NGM Mobile Forward Racing + 5,588
13. Colin Edwards USA, Speed Master + 6,682

Uusin numero