Lorenzo taas voimiensa tunnossa: ”Fantastinen fiilis!”

Lorenzo liikkui vielä vuosi sitten vastaavissa testeissä syvällä varjojen mailla, mutta nyt tahti on täysin toinen. Meno maittaa ja hymy on herkässä.

Samalla uusi M1-pyörä saa mieheltä varauksettomat kehut.

– Olen erittäin iloinen. Varsinkin aamulla fiilis pyörään oli fantastinen. Pystyin ajamaan tasaisesti kahden minuutin kierrosaikoja, vaikka läpötila olikin korkea.

Lorenzo saavutti viime kaudella MM-pronssia. Vuonna 2013 hän ajoi hopeaa kahdeksan osakilpailuvoiton siivittämänä.

– Rehellisesti sanottuna minulla ei ollut kuitenkaan kaudella 2013 yhtä hyvää fiilistä pyörään kuin tänä aamuna. Pidän tosi paljon uudesta Yamahasta, hehkutti Lorenzo.

Marquez urakoi
säätöjen kanssa

Lorenzon ja Ducatin Andrea Dovizioson takana kolmanneksi torstaina Hondalla kiirehtinyt Marc Marquez paiski töitä monella osa-alueella läpi pitkän päivän.

– Keskityin tänään yhteen pyörään, eli siihen, josta pidin eniten eilen ja ajoin sillä mahdollisimman paljon kierroksia. Teimme aamulla töitä geometrian ja jousituksen säätöjen kanssa. Iltapäivällä pääpaino oli puolestaan elektroniikassa, joka vaatii lisää aikaa ja kierroksia, korosti Marquez.

– Olemme keränneet paljon informaatiota, mutta huomenna on töitä tältä osin yhä edessä. Olen tyytyväinen, sillä kehitys jatkui ja olin nopea, vaikkakin radan lämpötila oli keskiviikkoa korkeampi, jatkoi Marquez.

Marquezin 0,131 sekunnilla kukistanut Dovizioso on ollut kelpo vauhdissa kahtena ensimmäisenä testipäivänä, vaikka Ducatilta onkin luvassa uusinta uutta vasta Sepangin toiselle jaksolle helmikuun viimeisellä viikolla.

– Ducatin tehtaalla on tehty hienoa työtä talven aikana. Hyvä päivä, mutta en ole silti aivan 100-prosenttisen tyytyväinen, sillä halusin nähdä 1.59:llä alkavan ajan taululla. Toivotaan nyt, että huomenna ei sada ja rata säilyy yhtä nopeana, tuumi Dovizioso.
 

Uusin numero