Lorenzo solmi kahden vuoden jatkosopimuksen Yamahan kanssa

Lorenzon jatkosopimus tietää ensimmäisen merkittävän osan loksahtamista kohdalleen MotoGP-luokan mielenkiintoisessa palapelissä sen jälkeen, kun Hondan Casey Stoner ilmoitti kuukausi sitten vetäytyvänsä radoilta tämän kauden jälkeen.

– Olen erittäin iloinen kahden vuoden jatkosopimuksesta Yamahan kanssa. He halusivat ehdottomasti pitää minut ja minua on kohdeltu Yamahalla aina kuin perheenjäsentä, totesi kaudella 2010 mestariksi ajanut Lorenzo, 25.

Honda heitti Stonerin ison ilmoituksen jäljiltä tiettävästi melkoisen täkyn Lorenzolle. Se ei saanut kuitenkaan muuttamaan miehen mieltä.

– Olen pitänyt Yamahaa aina ensimmäisenä vaihtoehtona. Nämä neuvottelut päättyivät siten, kuten halusinkin. Voin nyt keskittyä täysillä meneillään olevaan MM-sarjaan ja tulevana viikonvaihteena Silverstonessa ajettavaan Britannian osakilpailuun.

Lorenzolla on unelma – tai oikeastaan kaksikin.

– Haluan voittaa yhdessä Yamahan kanssa lisää mestaruuksia. Unelmani on ollut myös se, että ajan urani loppuun asti Yamahalla. Nyt tuo unelma on taas lähempänä totta.

Jarvis: “Loistava uutinen”

Yamaha Motor Racingin toimitusjohtaja Lin Jarvis ei peitellyt hänkään tyytyväisyyttään.

– Loistava uutinen Yamahalle ja Yamahan tehdastiimille!

– Jorge on saavuttanut jo neljän ensimmäisen vuoden kuluessa mahtavia tuloksia meillä. Ja hän on nyt taas huippuiskussa, mistä kertoo kolme voittoa ja kaksi toista sijaa kauden viidestä ensimmäisestä osakilpailusta, hehkuttaa Jarvis.

Sopimuksen syntyminen jo hyvissä ajoin tätä vuotta istuu mainiosti myös Yamahan suunnitelmiin.

– Voimme keskittyä 100-prosenttisesti ja ilman häiriötekijöitä meneillään olevaan kauteen. Voimme nyt myös suunnitella tulevaisuutta  ja vahvistaa entisestään yhteistyötä tulevien tavoitteiden toteuttamiseksi, muotoilee Jarvis.

Lorenzo ajoi ensimmäisellä Yamaha- ja MotoGP-luokan kaudellaan vuonna 2008 MM-pisteissä neljänneksi. Seuraavana vuonna hän nousi hopealle ennen kauden 2010 täysosumaa mestaruuden muodossa. Viime vuonna hän ajoi jälkeen MM-hopeaa Stonerin viedessä mestaruuden vakuuttavasti nimiinsä.

Yhteensä 18 osakilpailua kattava MM-sarja saavuttaa ensimmäisen kolmanneksen tulevana sunnuntaina Silverstonen radalla, jossa Lorenzo oli ykkönen kaudella 2010 ja Stoner vuorostaan viime vuonna.

Lorenzo johtaa MM-sarjaa 20 pisteen erolla Stoneriin Britannian GP:hen tultaessa.

* Jorge Lorenzo
Ikä: 25
Asuinpaikka: Barcelona
GP-voitot: 41 (20/MotoGP, 17/250cc, 4/125cc)
Ensimmäinen GP-voitto: Brasilia 2003 (125cc)
Ensimmäinen GP: Jerez, Espanja 2002 (125cc)
GP-startit: 166 (70/MotoGP, 48/250cc, 46/125cc)
Paalupaikat: 46 (18/MotoGP, 23/250cc, 3/125cc)
Maailmanmestaruudet: 3 (MotoGP 2010, 250cc 2006-07)

Uusin numero