Lorenzo riskeerasi uransa Lagunassa

Mestaruustaistelussa yhä tiukasti mukana oleva Lorenzo, 26, ajoi kauden yhdeksännessä osakilpailussa kuudenneksi, mutta sen hän teki valtavalla riskillä.

Matka taittui kisan puolivälistä lähtien hämärän rajamailla.

– Se oli vaarallinen ja vaikea tilanne. Kolmas kaatuminen ja kolmas leikkaus olisi saattanut päättää omalta osaltani tämän kauden ja lopettaa jopa koko urani, myöntää Lorenzo.

Lorenzo totesi jo aiemmin, eli ensimmäisen kolhunsa jälkeen Hollannin Assenissa, että hän ei halua itseään kohdeltavan tässä tilanteessa sankarina.

– Tunnen itseni ylpeäksi ja helpottuneeksi, Lorenzo muotoili tilanteen vuorostaan Laguna Secan jälkeen.

Lorenzo onnistui riskipelissä, mutta se perimmäinen kysymys tulee tässä: miksi lähteä kilpailemaan puolikuntoisena?

Lorenzon kaltaisesta huippukuljettajasta huolimatta moni on GP-piireissä sitä mieltä, että nyt liikutaan jo vaarallisen syvällä niin sanotulla harmaalla alueella.

Mihin raja vedetään?

Kipulääkityksellä tuskaansa huojennusta hakenut Lorenzo pukee saman sanoiksi parin mutkan kautta.

– En ole täydessä terässä. Takana on kaksi leikkausta ja kuukausi ilman harjoittelua. Tunsin olevani pyörryksissä kilpailun puolessa välissä ja sen jälkeen suoritustasoni heikkeni.

Pitää kuitenkin muistaa, että Lorenzo toimi sääntöjen puitteissa Lagunassakin. Lääkärit eivät suositelleet hänelle kilpailemista, mutta eivät toisaalta sitä kieltäneetkään. Lorenzon tavoin myös toinen solisluutoipilas, eli Hondan Dani Pedrosa läpäisi lääkärintarkastuksen Lagunassa.

Jatkossa on tosin selviö, että sääntöjä on pakko tarkentaa tavalla tai toisella. Nykyisestä, veteen piirretystä viivasta on hahmotettava selkeä raja. Kyse on nimenomaan kaikkien turvallisuudesta.

Lorenzo haluaa pyyhkiä pikaisesti menneet ajatuksistaan. Sen ja samalla tärkeimmän, eli kuntoutumisen osalta vajaan kuukauden mittainen kesätauko osuu kreivin aikaan. Tositoimiin palataan 16.-18. elokuuta Indianapolisissa.

– Olen varma siitä, että lähden Indyyn taistelemaan taas voitosta lähes täydessä terässä, sanoo kuluvalla kaudella kolme ykkössijaa nimiinsä napannut Lorenzo.

Voitot ovat napsahtaneet tilille Losailissa, Mugellossa ja Barcelonassa.

 

Uusin numero