Lorenzo puhisee kiukusta

Turhautunut Lorenzo ajoi vikuroivalla Yamahallaan viimeisenä testipäivinä seitsemänneksi peräti sekunnin pohjat Hondalla takoneesta Casey Stonerista. Se on paljon, kun samalla estradilla vetäistävään MM-avaukseen on aikaa enää pari päivää.
– En tunne olevani valmis taistelemaan voitosta. Tuskin edes podiumsijoituksesta, pudotteli viime kaudella yhdeksää ykkössijaa riehakkaasti juhlinut ja tittelin ennätyspistein pokannut Lorenzo.
Lorenzo ei ehtinyt missään vaiheessa testikautta Honda-kuljettajien vauhtiin. Eipä silti, se ei ole onnistunut muiltakaan.
– Tämä ei ollut tosiaankaan urani paras päivä. Ajaminen on ihan ok, mutta pyörän säädöt ovat pielessä. Pyörä tuntuu paljon huonommalta kuin viime kaudella vastaavaan ajankohtaan. Meidän pitää kokeilla Qatarin GP:n ensimmäisenä harjoituspäivänä torstaina, josko viime vuoden säädöistä olisi apua, heitti Lorenzo eräänlaisen hätähuudon insinöörien suuntaan.
Lorenzon renkaista näkyi, että kaikki ei ole tosiaankaan kohdallaan. Bridgestonen pehmeämpi rengasseos merkitsisi nykyisillä säädöillä Lorenzolle täyttää tuskaa tulevana sunnuntaina. Kisapituutta niillä ei kurvailla – ei ainakaan kärjen tuntumassa.
– Pyörä tuntuu erittäin raskaalta suunnan vaihdoksissa, enkä tunne oloani lainkaan mukavaksi jarrutuksissa.

Uusin numero