Lorenzo psyykkasi Marquezia Brnon pressissä: “Emme ole suosikkeja enää missään kisassa!”

Kuninkuusluokan tulokasennätyksiä miltei sessio sessiolta taikova Marquez johtaa MM-sarjaa 21 pisteellä Honda-tallikaveriinsa Dani Pedrosaan nähden. Hallitseva mestari Jorge Lorenzo tulee Yamahallaan kolmantena jo 35 pistettä Marquezin takana.

Marquez pyrkii sysäämään Brnossa paineita Yamahan suuntaan. Marquez toteaa, että Yamahat ovat olleet viime vuosien saatossa aina vahvoilla tshekkiradalla muistuttaen samalla edelleen siitä, että Lorenzo ja Valentino Rossi ajoivat muutama viikko sitten testiä Brnossa.

– Asia ei ole aivan noin yksinkertainen. Emme ole tällä hetkellä suosikkeja missään kilpailussa, Lorenzo kuittasi Marquezille Tshekin GP:n pressitilaisuudessa.

– Eipä silti, uskon tämän radan olevan hyvä meille. Ja jos haluamme saavuttaa mestaruuden, niin meidän on palattava voittajaksi niin pian kuin mahdollista. Mutta kuten sanoin, se ei ole varsinkaan nyt niin yksinkertaista. Mutta ei auta muuta kuin yrittää, pudotteli Lorenzo.

Marquez odottaa Lorenzolta tiukkaa vastusta Brnossa.

– Meneillään on yksi kauden tärkeimmistä vaiheista ja jokaisessa kisassa on lupa odottaa äärimmäisen tasaista taistelua kärjessä. Varsinkin Jorge vaikuttaa nyt vahvalta. Ja pidetään mielessä se, että kausi on vasta juuri ohittanut puolivälinsä. Pisteitä on vielä paljon, todella paljon jaossa, muistutti Marquez.

Rossi, 34, voitti uransa ensimmäisen MM-osakilpailun Brnossa vuonna 1996. Marquez oli niihin aikoihin kolmen vuoden ikäinen.

– Siitä on pitkä, hyvin pitkä aika! Mutta olen ylpeä siitä, että olen yhä täällä ja edelleen huipulla. Se vuoden 1996 voitto paalupaikalta ajettuna on hetki, jota en koskaan unohda.

Pisteissä neljäntenä oleva Rossi on ajanut meneillään olevalla kaudella yhden voiton. Se heltisi Hollannin Assenissa.

– Pidän Brnosta ja paperilla tämä rata on hyvä M1:lle, mutta juuri nyt Honda ja erityisesti Marc ovat erittäin vahvoja. Meidän on tehtävä täydellistä työtä pysyäksemme Honda-kuljettajien vauhdissa, tähdensi Rossi.

 

Uusin numero