Lorenzo psyykkaa Marquezia – nuori mies vastaa vauhdilla ja hymyllä

MotoGP-luokan espanjalaisen kohutulokkaan Marc Marquezin, 20, maailmanmestaruuden ainoa uhkaaja, titteliä ainakin sunnuntai-iltapäivään asti hallitseva Jorge Lorenzo, 26, on pyrkinyt psyykkaamaan kokemattomampaa maanmiestään minkä ehtii.

Paineita on kasattu surutta ja kaikissa käänteissä Marquezin hennoille harteille.  

Sen kuninkuusluokan tuplamestari Lorenzo on tehnyt pääsääntöisesti taiteen sääntöjen mukaan ja ilman ylilyöntejä. Sanansäilällä sivaltelu lukeutuu edelleen Lorenzon bravuureihin, mutta muilta osin Mallorcan mahtipontisen miehen terävimmät särmät ovat hioutuneet ja hienostuneet iän sekä kokemuksen myötä.

Lorenzo tökkäsi hennosti
Marquezin takarenkaaseen

Aikanaan Aki Ajon opastuksessa mestarin mittoihin kasvanut Marquez ei kuitenkaan pienistä, eikä vähän suuremmistakaan hätkähdä. Itseluottamus on vauhdin lisäksi huipussaan.

Siitä kertoo Marquezin lähinnä hupaisaksi kokema episodi perjantain ensimmäisen harjoituksen jälkeen Ricardo Tormo-radalla, kun kuljettajat valmistutuivat treenistartteihin.

Lorenzo tuli ja tökkäsi Yamahallaan hennosti Marquezin Hondan takarengasta. Päätään teatraalisesti ravistanut Lorenzo painotti tilanteen olleen lähinnä vitsi.

– Se oli tosiaankin yksinkertaiseti vain vitsi. Olen tehnyt sitä muille kuljettajille ennenkin, kuten Colin Edwardsille kaksi vuotta sitten Mugellossa. Ei siinä ollut mitään, vaikka tosin vitsejäkin voi tulkita eri tavoin, virnisti Lorenzo.

Perjantain molemmille harjoitusjaksoille pohjat painellut Marquez näki tapahtuneen vähän toisin hänen managerinsa Emilio Alzamoran seuratessa tilannetta miltei aitiopaikalta skootterin selässä.

– Hän (Lorenzo) yritti käyttää kokemustaan hyväkseen pyrkien lisäämään minulle paineita, mutta se on normaalia. Minä koin tuon tilanteen huvittavana ja se lisäsi vain entisestään motivaatiotani, Marquez lähetti terveisensä Lorenzolle.

Kahdenlaisia pisteitä

Ajoittain äärimmäisen aggressiivisesta ajotyylistään tunnetun Marquezin on viitattava tänäänkin hanskalla kaikkiin mahdollisiin provosointeihin ja säilytettävä kylmähermoisuutensa.

Ei näet sovi unohtaa sitä, että hänellä on muhkeiden MM-pisteiden lisäksi plakkarissaan myös kolme rangaistuspistettä. Yksi pinna penaltia lisää ja ”ihmepoika” joutuisi lähtemään mestaruuden ratkaisevaan kisaan koko letkan hänniltä.

Marquezille mätkäistiin kaksi rangaistuspistettä Silverstonen warm up’in jäljiltä, kun hän ei hidastanut hurjaa vauhtiaan keltaisten lippujen aikana. Kolmas tahratäplä tuli Aragonin kisasta, kun hän osui hienoisesti, mutta kohteen osalta kohtalokkaasti tallikaverinsa Dani Pedrosan pyörään.

Se romutti MM-pronssia sunnuntaina päättyvällä kaudella pokkaavan Pedrosan mestaruushaaveet lopullisesti. Kuninkuusluokan kiiltävin on karttanut Pedrosaa nyt jo kahdeksan kauden ajan.

* Valencian GP:n lauantain aikataulu:
10.00-10.40, Moto3-luokan 3. vapaa harjoitus
10.55-11.40, MotoGP-luokan 3. vapaa harjoitus
11.55-12.40, Moto2-luokan 3. vapaa harjoitus
13.35-14.15, Moto3-luokan aika-ajo
14.30-15.00, MotoGP-luokan 4. vapaa harjoitus
15.10-15.25, MotoGP-luokan aika-ajo 1
15.35-15.50, MotoGP-luokan aika-ajo 2
16.05-16.50, Moto2-luokan aika-ajo

* Live-tulosseuranta:
http://www.motogp.com/
 

Samanlaisia ​​uutisia

Viimeisin numero