Lorenzo povaa ensi kaudelle tulisia taisteluja Rossin kanssa

Lorenzo ja Rossi ajoivat Yamahalla tallikaverina kausilla 2008-10 ja yhteenotot olivat jo silloin kovia niin radalla kuin osittain myös kulissien takana.

Lorenzo povaa tulista taistelua myös jatkossa.

– Olemme molemmat voittavia kuljettajia ja meistä kumpikaan ei halua hävitä, Lorenzo kommentoi BBC:lle.

Lorenzon ja Rossin Yamaha-pilttuu jaettiin aikoinaan seinällä. Ensi kaudella timpureilla ei tiettävästi riitä vastaavia hommia. Tietty jännite on toki edelleenkin olemassa.

– Mielestäni ystävyysuhteemme on parantunut ja lähinnä juuri siksi, että olemme ajaneet eri tiimeissä. Yamahalla tuota yhteyttä on vaikea vahvistaa, muotoilee Lorenzo keskinäiseen kilpailuasetelmaan viitaten.

Rossin paluu Yamahalle pitää Lorenzon taatusti virkeänä ja varpaillaankin.

– Minulle se merkitsee isoa motivaatiota, sillä olen aina halunnut parhaita kuljettajia tallivarikseni. Valentino on luonnollisesti yksi heistä. Oletan, että tilanne takaa myös hänelle motivaatiota vähintäänkin vastaavan määrän kahdeksi seuraavaksi kaudeksi.

Lorenzo ei usko, että Rossin vaikeat Ducati-kaudet heijastuisivat hänen kilpaillessaan Yamahalla.

– Se, jolla on tuollaista lahjakkuutta, ei kadota sitä kahdessa kaudessa.

Lorenzolla on ikää 25 vuotta. Rossi on häntä reilut kahdeksan vuotta vanhempi.

– Rossi on edelleen riittävän nuori. Hän on voittanut paljon kisoja ja hän voi voittaa niitä paljon edelleen myös tulavaisuudessa. On totta, että nuoremmat kuljettajat kasvavat vahvemmiksi ja suorituksiltaan tasaisemmiksi, mutta heidän ei sovi missään vaiheessa unohtaa Valentinon taustaa. Meidän on kunnioitettava ja pidettävä se visusti mielessä, tähdentää Lorenzo.

MotoGP-sarjaa palaa kesätauolta tulevana viikonvaihteena Indianapolisin radalla USA:ssa. MotoGP-luokka ajaa Indyssa kauden 11:n ja Moto2- sekä Moto3-luokat kymmenennet MM-osakilpailunsa.

Dovizioso Ducatille

Rossin paikan ensi vuonna Ducatilla ja yhdysvaltalaisen Nicky Haydenin tallikaverina ottaa italialainen Andrea Dovizioso, joka kilpailee tällä kaudella Yamahan satelliittitiimissä.

Dovizioson kahden vuoden mittaista sopimusta Ducatille ei ole vielä vahvistettu, mutta myös saapasmaan media pitää sitä selviönä.

Ducatin odotetaan julkistavan Dovizioson sopimuksen Indianapolisin GP:n yhteydessä.

 

Uusin numero