Lorenzo pitää Stoneria Rossia pahempana uhkana

– Tällä hetkellä tilanne vaikuttaa siltä, että Casey ja Honda ovat ykköshaastajiani. Uskon, että Hondalla on tarjota Stonerille nopeampi paketti kuin Ducatilla Rossille. Eipä silti, kyllähän Rossi on tässä tilanteessa supermotivoitunut, muotoilee Lorenzo.
Lorenzo muistuttaa, että hän perustaa sanomansa siihen tilanteeseen, joka vallitsi ennen testikieltoa.
– Tiedän kokemuksesta, että meidän on odotettava ensimmäiseen kisaan Qatariin, kunnes voimasuhteet ovat tarkemmin selvillä. Punaisessa pyörässä on paljon potentiaalia erityisesti Qatarissa, Lorenzo viittaa Ducatin ja olkapääleikkauksesta toipuvan Rossin suuntaan.
Lorenzo odottaa myös sitä, että Stoner jättää tiimikaverinsa, huippustarteista tunnetun Dani Pedrosan ensi vuonna varjoonsa.
– Pedrosalta puuttuu jotain siinä vaiheessa, kun radalla taistellaan tiukasti mies miestä vastaan. Toisaalta taas Stonerilta uupuu ehkä tasaisuutta, mikä on kostautunut kaatumisina. Mutta hänen ajotyylinsä on todella vaikuttava ja tulosta tuova silloin, kun pää pysyy kylmänä. Mielestäni Stonerilla on talenttia enemmän kuin kenelläkään muulla.
MotoGP-luokan vuoden 2011 ensimmäiset testit ajetaan helmikuun alussa Sepangin radalla Malesiassa. MM-kausi käynnistyy tuttuun tapaan siis Losailin valaistulla aavikkoradalla Qatarissa. Kauden avaus osuu maaliskuun 20. päivän iltaan.

Teksti: Kari Aho

Uusin numero