Lorenzo on valmis jatkamaan Yamahalla uransa loppuun

– Haluaisin jatkaa Yamahalla urani loppuun asti, Lorenzo lähettää terveisensä Yamahan Lin Jarvisille ja muille isoille viskaaleille.

Lorenzo ei tingi hintalapusta, mutta ei ole tarviskaan. Myös Yamaha haluaa jatkaa sopimusta. Käytännössä liipasimella on Lorenzon nykyinen tiimikaveri Ben Spies, jonka paikkaa Andrea Dovizioso hanakasti kyttää.

Myös Hondan tiedetään olevan kiinnostuneen Lorenzon palveluksista, mutta näyttää vahvasti siltä, että Livio Suppo saa taas jäädä nuolemaan näppejään, kuten kävi taannoin vastaavassa tilanteessa Ducatin osalta.

– Tunnen olevani kotonani Yamahalla. En tiedä, voisinko tuntea samoin missään muussa tehdastiimissä, sanoo Lorenzo.

Yamaha jäi viime kaudella Hondan jalkoihin. Kolmena edellisenä kautena Yamaha voitti kuitenkin kaiken mahdollisen. Tämän talven testit ovat osoittaneet, että Yamaha on pystynyt kuromaan Hondan etumatkaa tuntuvasti umpeen. Sen on julkisesti myöntänyt myös hallitseva maailmanmestari, testejä kaikesta huolimatta hallinnut Casey Stoner.

– Jos suuntaus jatkuu samanlaisena, niin en näe tosiaankaan suurempaa motivaatiota siirtyä muualle. Haluan voittajapyörän. Kaikki muu on toissijaista, toteaa Lorenzo.

Lorenzon ja Spiesin lailla Stonerin ja hänen tallikaverinsa Dani Pedrosan, sekä Ducatin Valentino Rossin sopimukset päättyvät tähän kauteen.

Se on jo tässä vaiheessa selviö, että ”silly season” käynnistyy tänä vuonna aiemmin kuin koskaan ennen. Oikeastaan se on siis jo käynnistynyt.

– Ajat ovat tosiaankin muuttuneet. Vielä jokunen vuosi sitten nämä asiat nostettiin pöydälle vasta joskus kesätauon jälkeen, muistuttaa Rossi.
 

Uusin numero