Lorenzo nousee kanveesista MotoGP:n toiseen erään Teksasissa

Ja tämän pohdiskelun yksiselitteinen johtopäätös tulee tässä: Lorenzo ei lähde missään tapauksessa hulluttelemaan ja ottamaan liian kovia riskejä Teksasin maaperällä Austinissa tulevana viikonloppuna ajettavassa kauden toisessa MM-osakilpailussa.

Toinen nolo nolla pisteplakkariin saattaisi merkitä Lorenzolle mestaruushaaveiden murenemista ennen kuin 18 osakilpailun kausi on edes kunnolla käynnistynyt.

– Olen mieluummin mieleltäni veteraani, rauhallinen ja viisas, Lorenzo kuvailee tuntojaan COTA-radalle siirryttäessä.

Sairaalasänky opettaa

Austinin alla Kolumbiassa ja Meksikossa Yamahan promokiertueella ollut Lorenzo ei tarkoita tällä pelkästään tätä hetkeä, vaan kokonaisuutta.

Mestariksi ajetaan vain tasaisen varmalla suorituksella. Mahdolliset satunnaiset voitot menettävät pitkässä juoksussa merkityksensä, ellei miestä nähdä kerta toisensa jälkeen podiumilla.

– Olen nyt ehdottomasti parempi kuljettajana kuin vuonna 2010, jolloin voitin ensimmäisen MotoGP-luokan mestaruuteni. Olen kaatunut sen jälkeen siksi monta kertaa, että se on herättänyt minut viimeistään todellisuuteen. Se kyllä muuttaa sinua henkisesti, kun olet kokenut ne karmeat hetket sairaalan sängyllä.

Lorenzo myönsi Qatarin kaatumisen johtuneen hänen omasta virheestään. Kaatumiset kuuluvat vääjäämättömästi lajiin, jossa Yamahaa käskyttävä Lorenzo näkee olevansa sittenkin huomattavasti varmenpi ja kypsempi kuljettaja kuin pari vuotta sitten.

– Ajan tavallaan varovaisemmin ja otan vähemmän riskejä. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö riskiä oteta, kun siihen on tarvetta. Harvemmin, mutta joskus sinun on ajettava aivan hullun lailla, kun taistelu voitosta kulminoituu kilpailun viimeiseen mutkaan. Mutta juuri se motivoi minua harjoittelemaan lujasti päivästä toiseen. Sitä kautta on löydettävissä se etulyöntiasema, jolloin olet vastusjaasi vahvempi limiitillä tai paremminkin sen yli ajettaessa, filosofoi Lorenzo.

Stonerin linjoilla?

Lorenzo on antanut ymmärtää, ettei häntä nähdä MotoGP-luokassa ainakaan paljoa yli kolmekymppisenä. On hyvinkin mahdollista, että Lorenzo poistuu parravaloista seuraavan kahden vuoden sopimuskauden jälkeen, eli marraskuussa 2016.

Lorenzon tavoin tuplamestari Casey Stoner toimi tässä mielessä suunnannäyttäjänä. Hän lähti ”eläkkeelle” jo 27-vuotiaana.

Lorenzon tallikaveri Valentino Rossi puolestaan tarjoaa esimerkin toisesta mallista. Hän aikoo poistua MotoGP-luokasta 37 vuoden iässä työstämällä Yamahan kanssa vielä kertaalleen kahden vuoden jatkopahvin, joka ulottuu kauden 2016 loppuun.
 

Uusin numero