Lorenzo löi Rossin haamuajalla huikeassa paalupakkataistelussa

Maailmanmestaruudesta kapinoivat Yamaha-tallikaverukset Valentino Rossi ja Jorge Lorenzo järjestivät huikean taistelun kauden neljänneksi viimeisen osakilpailun aika-ajossa Motegin radalla Japanissa. Siinä väännössä entiset paalupaikkaennätykset olivat pelkkää paperia.

Rajun nokittelun käänsi loppujen lopuksi edukseen viikonlopun kaikkia sessioita tähän mennessä hallinnut Lorenzo huippuajalla 1.43,790, jolla aiempi paalupaikkaennätys alitettiin kertaheitolla yli puolella sekunnilla.

1.44:n haamurajan alitti ensimmäisenä Lorenzo, kunnes Rossi iski takaisin. Sarjassa 14 pisteen takamatkalla Rossiin oleva Lorenzo tuli kuitenkin vielä kerran takaisin ja romutti ”Tohtorin” paalupaikkahaaveet 81 tuhannesosan turvin.

– Harmi, että menetin paalupaikan, jotka ovat olleet minulle harvinaisempaa herkkua. Olen kuitenkin erittäin tyytyväinen lähtöpaikkaan. Olen riittävän kilpailukykyinen taistelemaan Lorenzon kanssa voitosta, vahvisti session lopun yhtä pientä virhettä harmitellut Rossi.

Lorenzo antoi vilungisti ymmärtää, että ainakin yhden yksittäisen nopean kierroksen osalta vauhtia jäi vielä varastoonkin.

– Minulla ei ollut aivan yhtä fiilistä pyörään, kuin vielä aamun harjoituksessa. Ilmankosteus nousi aika-ajon kuluessa ja minun piti olla todella varovainen, Lorenzo viittasi takarenkaan pitoon.

Eturivin kolmannen lähtöruudun lunasti Lorenzon tavoin toipilaana Motegin 4,8 kilometrin mittaista rataa kiertävä Hondan Marc Marquez. Hänen eronsa kärkeen oli jo 0,426 sekuntia.

– Käden kanssa ei ole suurempaa ongelmaa, mutta samaa ei voi sanoa pyörän säädöistä. Häviän Yamahalle erityisesti kiihdytyksissä. Minun on otettava sunnuntaina suuri steppi pystyäkseni taistelemaan Jorgen ja Valentinon kanssa. Näillä nykyisillä säädöillä se ei onnistu, myönsi Marquez.

Kauden 14. MM-osakilpailun kakkosriviin rullaavat Ducatin tehdastallin Andrea Dovizioso ja Andrea Iannone, sekä Hondan Dani Pedrosa.

Lorenzon hirmuvauhdista kertoo paljon sekin, että Pedrosa jäi Hondan kotiradalla pohjista 0,792 sekuntia.

Uusin numero