Lorenzo: “Liikaa itseluottamusta ja liikaa nopeutta kaatuessani”

MotoGP-luokan hallitsevan maailmanmestarin kohtalokas kaatuminen tapahtui yli 200 kilometrin tuntinopeudessa radan yhdessä nopeimmassa mutkassa.

– Pahemminkin olisi voinut käydä. Pyrin toipumaan mahdollisimman nopeasti. Optimisti pitää säilyttää aina, painotti Lorenzo.

Lorenzo myöntää, että hänellä oli liikaakin luottamusta siinä vaiheessa, kun kaatuminen tapahtui.

– Olin erittäin nopea ja tunsin itseni hyvin vahvaksi. Olosuhteet eivät olleet kuitenkaan parhaat mahdolliset ja itseluottamus liian korkealla.

– Tulin mutkaan kovempaa kuin aikaisemmilla kierroksilla ja osuin nähtävästi vesilätäkköön ja kaaduin. Löin itseni ilmalennon jälkeen maahan ja solisluu murtui.

MotoGP-luokan tuplamestari Lorenzon kaksi edellistä kisaa Assenissa ovat päättyneet ensimäisellä kierroksella.

– Ei minulla ole kuitenkaan mitään negatiivista sanottavaa tästä radasta. Minulla on ollut vain huonoa tuuria, huikkasi yksityiskoneelle suunnannut Lorenzo.

Pisteissä toisena olevan Lorenzon mestaruushaaveet kokivat rytäkässä kovan kolauksen. Seuraavaan, eli Sachsenringin radalla Saksassa ajettavaan kisaan on aikaa enää kaksi viikkoa.

Sachsenringia seuraa puolestaan heti viikon kuluttua legendaarisesta korkkiruuvimutkastaan tunnetulla Laguna Secan radalla Kaliforniassa ajettava kauden yhdeksäs osakilpailu.

Kuninkuusluokka saavuttaa Lagunassa kauden puolivälin. Sen jälkeen on vuorossa kesätauoko, joka umpeutuu elokuun puolivälin jälkeen Indianapolisin radalla USA:ssa.

Indyn "Brickyard" saattaa tosin lähteä MotoGP-sarjasta jo vuotta nykyistä sopimusta aiemmin, eli tämän kauden jälkeen.

Hollannin TT sen sijaan säilyy kalenterissa ainakin vuoteen 2021 asti. Jatkosopimus solmittiin torstaina Assenissa. Assen on ainoa rata, joka on ollut mukana ratamoottoripyöräilyn MM-sarjassa sen perustamisesta, eli vuodesta 1949 lähtin.
 

Uusin numero