Lorenzo lataa sen kiertelemättä: ”Stoner palaa taistelemaan voitosta”

Yamaha-kuljettaja uskoo, että Stoner tulee hämmentämään kärkipakkaa varmuudella vähintäänkin yhdessä kisassa.

– Stoner tulee ajamaan ainakin kotikisansa Phillip Islandilla. Ja hän taistelee silloin voitosta, lataa Lorenzo.

– En pistä sitä pahakseni, päinvastoin. Se olisi mahtava uutinen, sillä en ole nähnyt koskaan yhtä lahjakasta kuljettajaa kuin hän. Caseylla on taito olla välittömästi nopea, Lorenzo kehuu MotoGP-luokan kauden 2012 jälkeen hyvästellyttä aussia.

Lorenzo pitää myös
Suzukia silmällä

MotoGP-luokka kokee ensi kaudella merkittäviä muutoksia.

Bridgestonen renkaat vaihtuvat Michelineihin ja kaikille kuljettajille tulee käyttöön yhteinäinen moottorinohjausjärjestelmä, josta Yamahan leirissä ollaan oltu huolissaan ensimmäisten testien jäljiltä.

Lorenzo ei kuitenkaan usko, että muutokset tulevat suuremmin horjuttamaan voimasuhteita. Ei ainakaan pitkässä juoksussa.

– Mestariehdokkaat ovat samat, kuin päättyneeseen kauteen lähdettäessä, toteaa Lorenzo nostaen itsensä lisäksi tapetille tallikaveri Valentino Rossin ja Hondan kaksikon Marc Marquez-Dani Pedrosa.

Lorenzo tosin odottaa jatkossa tiukkaa haastetta myös muulta, kuin kahdeksan vakiokuskin voimin sarjaan vyöryvän Ducatin taholta. Mestarin mielessä ovat ensisijaisesti hänen espanjalaiset maanmiehensä, Suzukia käskyttävät Maverick Vinales ja Aleix Espargaro.

– Suzukia on pidettävä ehdottomasti silmällä. Testit ovat osoittaneet, että uudet renkaat ja elektroniikka istuvat heille ainakin tässä vaiheessa meitä paremmin.

”En ole keskustellut
Rossin kanssa”

Yamaha korjasi kaudella 2015 talteen kaiken mahdollisen, eli henkilökohtaisen, valmistajien ja tiimien mestaruudet. Lisäksi Rossi kuittasi karvaalta maistunutta MM-hopeaa Lorenzon takana.

Kausi päättyi kuitenkin tulikivenkatkuisiin tunnelmiin ja Lorenzon sekä Rossin keskinäiset välit ovat kireämmät kuin vuosiin.

– On aika unohtaa menneet ja suunnata katseet ensi kauteen. Valentino ja minä olemme tuoneet julki omat näkemyksemme viime kaudesta ja nyt on aloitettava taas toimivan ilmapiirin luominen tiimiimme. En ole vielä keskustellut Rossin kanssa, koska siihen ei ole ollut tilaisuutta. Teen sen kuitenkin pikapuoliin, pyörittelee kuninkuusluokan triplamestari Lorenzo.

Uusin numero