Lorenzo lähtee ovet paukkuen Yamahalta

Lorenzo sähisi jokunen viikko sitten myrskyn silmässä haukkumalla nykyistä tallikaveriaan Valentino Rossia epäpuhtaasta ohituksesta San Marinon GP:ssä.

Tästä Yamaha ei pitänyt, vaikka ei sitä ääneen sanonutkaan.

Ja tähän on nyt tultu: Yamaha sallii Lorenzon testata Ducatia välittömästi MM-kauden jälkeen 15.-16. marraskuuta Valenciassa, mutta Ducatin Jerezissä 23.-24. marraskuuta ajettavaan yksityistestiin espanjalaiskuljettajalla ei ole mitään asiaa.

Yamahalla on toki varsin pätevä syy torpedoida Lorenzolle pedattu Jerezin testijakso. Yamahan ja Lorenzon sopimus umpeutuu 31. joulukuuta ja sillä siisti.

Lorenzon tuntien miehen sisällä kuohuu, mutta hän ei voi luonnollisestikaan kommentoida uusinta kohua sopimuksen velvoittamana. Sen saa tehdä Ducatin moottoriurheilupomo Davide Tardozzi.

– Meidän mielestämme tällaisessa tilanteessa pitäisi vallita yhtenäinen urheiluhenki kaikkien osalta, Tardozzi viittaa oman tiiminsä lisäksi lähinnä Suzukiin.

Ducati antaa nykyisen kuljettajansa ja Suzukille siirtyvän Andrea Iannonen ajaa yksityistestit uuden työnantajansa palveluksessa marraskuussa.

Suzuki tekee puolestaan saman Maverick Vinalesin osalta. Vinales pääsee testaamaan Yamahaa Rossin rinnalla Sepangin radalla Malesiassa ennen joulukuusta tammikuun loppuun ulottuvaa testikieltoa.

– Emme edes ajatelleet sitä vaihtoehtoa, että olisimme kieltäneet Iannonelta nuo marraskuun loppuun ajoittuvat testit, Tardozzi toteaa.
 

Uusin numero