Lorenzo karisti liikakilot ja lopetti kiukuttelun

Kuninkuusluokan mestaruudet vuosina 2010 ja 2012 Yamahalla saavuttanut Lorenzo on nyt kuin toinen mies vuoden takaiseen ajankohtaan verrattuna.

173-senttisestä varresta on karissut tinkimättömällä treenillä viisi kiloa ja jäntevä espanjalainen on samalla kilon verran kevyempi kuin MotoGP-luokan debyyttikaudellaan 2008.

– En ole vielä koskaan nähnyt Jorgea näin kovassa kunnossa fyysisesti kuin henkisestikään. Hän on todellakin valmis toimintaan, vahvistaa Yamahan MotoGP-pomo Lin Jarvis.

Pyöreäposkinen
kiukuttelija

Jarvis joutui silmäilemään vielä vuosi sitten maansa myynyttä ja käytännössä kaikesta mahdollisesta turhautuneena kiukutellutta Lorenzoa.

Mahtipontisuus on lukeutunut aina Lorenzon tavaramerkkeihin, mutta silloin se tuli esiin vääristyneessä valossa. Kolme talven aikana tehtyä olkapääleikkausta olivat haukanneet pohjan harjoittelulta ja syöneet itseluottamuksen.

Pyöreäposkinen Lorenzo menetti mahdollisuutensa mestaruuteen heti kättelyssä, kun puolestaan Marquez mellasti Hondallaan kymmenen GP-voittoa putkeen. Eroa oli kahden GP:n jälkeen jo 44 pistettä Marquezin hyväksi.

Lorenzo, 27, tosin pystyi nousemaan loppukaudella jo hyvin lähelle omaa tasoaan ja poistui miettimään syntyjä syviä Marquezin ja tiimikaverinsa Valentino Rossin varjossa pokattu MM-pronssi plakkarissaan.

– Lorenzo oli viime kauteen lähdettäessä kaukana parhaasta terästään ja keskittyminen ei pysynyt kasassa, muistelee Jarvis.

Yamaha ei luovu
Lorenzosta

Jarvisin ei ole silti tarvinnut tukistella ja ravistella Lorenzoa heräämään haavemaailmasta todellisuuteen.

Lorenzo keskittyy nyt taas täysillä vain omaan tekemiseen sen sijaan, että menettäisi yöunensa pakkomielteellä Marquezin kukistamisesta.

– Se ei tosiaankaan yllätä minua, että Jorge on nyt näin hyvässä iskussa. Hän on viisas kaveri. Siitä ei ole epäilystäkään.

Jarvis ei kyseenalaistanut viime vuonna sittenkään missään vaiheessa uutta kahden vuoden mittaista jatkosopimusta Lorenzon kanssa. Luottamus on kova puolin ja toisin, eikä Lorenzo tarttunut vieläkään Ducatin tarjoukseen.

– Jorge on kuljettaja, joka on tehnyt aina suuren vaikutuksen minuun. Jorge haluaa koko ajan parantaa suoritustaan ja oppia menneisyyden virheistä. Hän korjaa ongelmat ja hakee uusia rajoja, luonnehtii Jarvis.

MotoGP-luokan talvikauden viimeinen testirupeama odottaa vuoroaan 17.-19. maaliskuuta Losailin radalla Qatarissa.

Lorenzo oli kaksi viikkoa sitten Sepangin helteisellä radalla Malesiassa ajetun testijakson toiseksi kiireisin kolme kymmenystä Marquezin takana.

Yamaha otti tuolloin Sepangissa käyttöönsä uuden, niin sanotun seamless-vaihteiston: https://www.youtube.com/watch?v=IEcTIQQjLsI

Yamaha Motor Co:n varatoimitusjohtaja Takaaki Kimura vahvisti maanantaina Japanissa järjestetyssä pressitilaisuudessa, että kyseistä vaihteistoa tullaan käyttämään YZR-M1 -pyörissä alkavan kauden MM-sarjassa.

Uusin numero