Lorenzo jatkaa Yamahalla ja Ajon manageroima Vinales Suzukille?

Hondan ja Yamahan tehdastallien kuljettajien osalta on siis käymässä juuri niin, kuten jo keväällä osattiin aavistaakin.

Brnon sateisella radalla Tshekissä kauden 2015 pyörän testiä tiistaina ajanut ja kertaalleen nutullaan käynyt Marc Marquez solmi ensin kahden vuoden jatkosopimuksen Hondan kanssa.

Sen jälkeen Yamaha ja Rossi vahvistivat vuorostaan vastaavan jatkodiilin, kunnes Honda varmisti viime viikolla, että Dani Pedrosa jatkaa kaudet 2015 ja 2016 Marquezin tallikaverina.

Lorenzolta "kiitos ei"
Ducatin 16 miljoonalle

Jäljelle jäi enää Rossin tallikaveri Jorge Lorenzo.

Ducati tarjoili Lorenzolle 16 miljoonaa euroa kahdesta seuraavasta kaudesta, mutta Mallorcan mies vastasi jo toisen kerran kieltävästi Italian suuntaan.

Lorenzo on tiettävästi solminut viime viikonlopun Saksan GP:n aikoihin jatkosopimuksen Yamahan kanssa. Tuo sopimus julkistettaneen vielä tällä viikolla.

Lorenzo halusi jatkaa Yamahalla ja sen hän suostuu tekemään pienemmällä palkalla Ducatin täkyyn verrattattuna. Uusi sopimus on odotetusti vuoden mittainen sisältäen option kaudesta 2016.

Sopimus on poikkeuksellinen normaaliin malliin ja tässä tapauksessa Marquezin, Pedrosan ja Rossin vastaaviin verrattuna.

Lorenzo on ajanut Saksan GP:n kolmannesta sijasta huolimatta vaisua kautta, eikä Yamaha halua ottaa riskiä pitemmän sopimuksen muodossa.

Lorenzo on tosin ilmoittanut jo aiemmin, että vuosi sopii hänelle paremmin kuin hyvin. Se tarjoaa mahdollisuuden rahakkaampaan diilin Ducatin kanssa uran ehtoopuolella.

Niin, jos Ducati suostuu miestä enää kolmatta kertaa kyselemään.

Manageri Ajolla on
monta rautaa tulessa

Sachsenringilla on tapahtunut kulissien takana myös paljon muuta ja myös suomalaisttain mielenkiintoista.

Suzuki tekee ensi kaudella paluun MotoGP-luokkaan ja sen toisena salettina kuljettajana pidetään viime vuonna Moto3-luokan maailmanmestaruuden saavuttanutta Maverick Vinalesia.

Suomalaisella jääradalla viime talvena yhdessä Niklas Ajon kanssa kurvailleen Vinalesin henkilökohtaisena managerina on tästä kaudesta alkaen toiminut Aki Ajo.

Vinales ajaa meneillään olevalla kaudella Moto2-luokassa Sito Ponsin johtamassa tiimissä Luis Salomin rinnalla. Salom saavutti viime vuonna Moto3-luokan MM-pronssia Red Bull KTM Ajo-tiimin riveissä.

Jos ja kun Vinales siirtyy MotoGP-luokkaan, niin hänen tilalleen Ponsin Moto2-tiimiin ollaan viemässä Moto3:n MM-sarjaa johtavaa Jack Milleria.

Mika Kalliota ajattava Marc VDS Racing tuli tosin puolitoista viikkoa sitten julkisuuteen tiedotteella, jonka mukaan heillä olisi jo voimassa oleva sopimus Red Bull KTM Ajo-tiimin nykyisen kuljettajan kanssa. Ajo toimii myös Millerin henkilökohataisena managerina.
 

Uusin numero