Lorenzo ja Rossi yhdestä suusta Rio Hondolla: ”Erittäin likaista”

– Vaikea harjoitus, koska rata on tosiaankin erittäin likainen, kuittasi MotoGP-luokan avaustreenissä kuudenneksi Yamahalla päätynyt Valentino Rossi.

Rossin tiimikaveri ja kaksi viikkoa sitten Qatarissa mestaruuden puolustamisen vakuuttavalla voitolla käynnistänyt Jorge Lorenzo säesti samoin sävelin.

– Olosuhteista johtuen kierrosajat olivat varsin huonoja. Tilanne on vastaava kuin viime vuonna täällä. Ainoana erona omaan suoritukseeni ensimmäisessä harjoituksessa on se, että olin nyt muutaman sijan korkeammalla kuin vuosi (20:s) sitten, kertoi 12:nneksi päätynyt Lorenzo.

Harjoituksen kiireisin kuljettaja oli Ducatin tehdastiimin Andrea Dovizioso ajalla 1.43,684. Hän kukisti toiseksi ajaneen Hondan Marc Marquezin 94 tuhannesosalla. Ducatin Aspar-tiimin Yonny Hernandez säväytti kolmannella sijalla 0,343 sekuntia pohjista. Hernandezin datainsinöörinä toimii Erkki Siukola.

Rossin eroksi Doviziosoon kirjattiin 0,497 ja Lorenzon 1,058 sekuntia.

– Säätöjen kanssa on vielä paljon tekemistä, sillä Michelinin renkaat käyttäytyvät täällä eri tavoin viime vuoteen ja Bridgestoneen verrattuna, tuumi Rossi.

Kuninkuusluokka ajaa perjantaina vielä toisen harjoituksen ja silloin radan odotetaan olevan jo tuntuvasti puhtaampi.

– Tuosta ensimmäisestä harjoituksesta ei voi vetää sen pitemmälle meneviä johtopäätöksiä. Tilanne on jälkimmäisessä harjoituksessa ja puhtaammalla radalla toinen, vinkkasi Lorenzo.

Ajo Motorsportin
Zarco avasi kärjessä

Moto2-luokan ensimmäisen session parhaasta vauhdista vastasi puolestaan Ajo Motorsportin hallitseva mestari Johann Zarco lukemin 1.45,037.

Viime vuonna Moto3-luokan MM-kultaa kuitannut Danny Kent kiirehti kakkoseksi 0,319 sekuntia tasaisen hyviä kierrosaikoja takoneen Zarcon takana.

Aki Ajon johtaman suomalaistallin tilanne vaikuttaa Argentiinassa hyvältä myös Moto3-luokassa.

Kauden käynnistäneessä Qatarissa voiton vain seitsemällä tuhannesosalla menettänyt Brad Binder oli avaustreenissä kolmas ja Red Bull KTM-tiimikaveri Bo Bendsneyder yhdeksäs.

Enea Bastiani pisteli pohjiksi numerot 1.52,467, joista Binder jäi 0,605 ja Bendsneyder 1,308 sekuntia.

Argentiinan GP:n avauspäivän harjoitukset on päästy ajamaan helteisen aurinkoisessa säässä. Oman ja kirpeän lisämausteensa viikonlopun ylle tuo epävakaa sää, sillä ainakin aika-ajopäivänä lauantaina Rio Hondolla on sateen uhka päällä.

* Argentiinan GP:n tulosseuranta.

Uusin numero