Lorenzo hirmuvauhdissa olkapäävammasta huolimatta – Kallio 22:s 1,8 sekuntia mestarista

Tallikaveriaan Valentino Rossia 14 pisteen päässä vaaniva Lorenzo hallitsi kauden neljänneksi viimeisen MM-osakilpailun avauspäivää mestarillisesti.

Lorenzo latasi perjantain toisen treeniin hirmuajan 1.44,731, jolla hän alitti Motegin virallisen rataennätyksen kuudella kymmenyksellä. Rekordi on saman miehen nimissä viime vuodelta.

– Yllättävä päivä, sillä en uskonut olevani näin kilpailukykyinen, enkä varsinkaan heti aamulla. Olkapää ei ole täydellisessä kunnossa, mutta pystyin olemaan siitä huolimatta nopein ja ajamaan koko ajan tasaisen kovia kierrosaikoja. Täydessä fyysisessä terässä olisin ollut vieläkin nopeampi, mutta ei sitä nyt ole mitään mieltä ajatella, totesi Lorenzo.

Lorenzo saapui Motegiin Aragonin voitto vyöllään. Aragonissa Rossin kiivaassa taistelussa kakkossijasta peitonnut Hondan Dani Pedrosa jatkoi Japanissa siitä, mihin hän kaksi viikkoa sitten kotiyleisönsä edessä jäi.

Pedrosa oli perjantain toiseksi kiireisin 0,128 sekuntia Lorenzon takana.

Niin ikään olkapäätään poteva ja omien sanojensa mukaan vain 70-prosenttisessa kunnossa oleva Andrea Iannone säväytti Ducatillaan tykittämällä kolmanneksi 0,312 sekuntia pohjista.

Kämmenluun murtuman ja leikkauksen jäljiltä toipilaskaartiin lukeutuva Pedrosan tallikaveri Marc Marquez oli seitsemäs ja Rossi kahdeksas. Erot Lorenzoon 0,761 ja 0,823 sekuntia.

– Käsi on arka, mutta kipu ei ole sentään sietämätön, kuittasi Marquez.

Pedrosan ja Marqzuezin väliin kiilasivat Ducatin Andrea Dovizioso, Yamahan Tech 3-tiimin Bradley Smith ja Suzukin Aleix Espargaro.

Tuore maailmanmestari
Zarco Moto2:n ykkönen

Moto2-luokassa mentiin tuoreen maailmanmestarin, eli Ajo Motorsportin Johann Zarcon tahdissa.

Zarco sivalsi perjantain pohjat iltapäivän harjoituksessa lukemin 1.51,158, joilla hän piti hopeasta kamppailevan Alex Rinsin 39 tuhannesosan turvin takanaan.

Mika Kallion toinen kisaviikonloppu qatarilaisessa QMMF-tiimissä alkoi sijoituksellisesti vaisusti. Kallio löytyy perjantain yhdistetyllä tulolistalla sijalta 22 Zarcosta 1,809 sekuntia jääneenä.

Kallio ajoi aamun harjoituksessa 11 kierrosta ja ajan 1.53,399. Iltapäivän sessiossa Kallion saldoksi jäi vain viisi kierrosta ja lukemat 1.52,967.

Ajon tiimin Oliveira
kakkonen Moto3:ssa

Moto3-luokan parhaasta vauhdista Hondallaan vastasi Niccolo Antonelli, joka kukisti toiseksi päätyneen Red Bull KTM Ajo-tiimin Miguel Oliveiran 0,107 sekunnilla. Kärkikaksikko viimeisteli päivän parhaansa välittömästi aamun treenijaksolla.

Moto3-luokan mestaruuden maukkaasti Hondan kotiradalle tuonut Danny Kent sijoittui seitsemänneksi 0,688 sekuntia Antonellin takana.

Oliveiran tiimikavereista Brad Binder päätyi viidenneksi ja Karel Hanika 11:nneksi.

Uusin numero