Lorenzo ei suostu pitämään Pedrosaa ainoana uhkaajanaan: ”Mestaruudesta tulee neljän kauppa”

Lorenzo näkee, että ilmeinen vaara vaanii tässä mielessä myös Yamaha-tallikaverin Valentino Rossin ja Pedrosan rinnalla ajavan Marc Marquezin taholta.

– Marquez on valmis voittamaan jo kauden avauskisan Qatarissa ja hän lukeutuu heti kättelyssä mestarikandidaattien joukkoon. Pedrosa on ollut erittäin vahva ja Rossi on aina Rossi, muotoilee Lorenzo.

Pedrosa ja Lorenzo ovat hallinneet tähän mennessä ajettua kahta talvitestijaksoa Sepangin radalla Malesiassa. Paluumuuttaja Rossi ja huippunopea tulokas Marquez ovat liikkuneet kuitenkin lähes koko ajan iskuetäisyydellä.

MotoGP-luokan mestaruuden ratkaiseva kvartetti mittaa voimasuhteitaan seuraavaksi Teksasin maaperällä ja Austinin uudella radalla tiistaista torstaihin ajettavissa testeissä.

– Olemme olleet Pedrosan kanssa vähän edellä muita, mutta Marquez ja Valentino ovat tulleet koko ajan todella lähellä. Olemme ainakin tässä vaiheessa aikalailla samalla tasolla. Ja mitä Austiniin tulee, niin se on kaikille uusi rata, jossa vuorostaan vaikka Valentino voi nousta kärkeen, tuumii Lorenzo.

Lorenzo luo myös silmäyksen Losailissa 7. huhtikuuta ajettavaan avauskisaan.

– Tasaiselta, todella tasaiselta vaikuttaa. Voittajan on ajettava siellä limiitillä ensimmäisestä viimeiseen mutkaan.

”Ei unohdeta Bautistaa
ja Crutchlowia”

Kuninkuusluokan tuplamestari Lorenzo on voimiensa tunnossa.

– Tunnen oloni todella vahvaksi pyörän päällä. Fiilis on ollut parempi kuin vuosi sitten vastaavaan aikaan.

– Pidetään kuitenkin mielessä se, että olemme testanneet vasta Sepangissa. Radan luonteet muuttuvat ja kenties myös voimasuhteet jonkin verran. Pitkässä juoksussa on kuitenkin selviö, että Dani, Valentino, Marc ja minä muodostamme mestaruuden ratkaisevan nelikon.

Lorenzo odottaa silti, että voittajia – ainakin satunnaisia – löytyy myös tämän ryhmän ulkopuolelta. Katseet suuntautuvat ensisijaisesti Yamahan satelliittitiimin Cal Crutchlowiin ja Hondan Gresini-tiimin Alvaro Bautistaan.

– Varmasti, Bautista ja Crutchlow omaavat sellaiset vauhdin, jolla taistellaan parhaimmillaan voitoista. Eiväthän he olleet Sepangissakaan kovinkaan monta kymmenystä kärjen takana.
 

Uusin numero