Lorenzo ei suostu onnittelemaan Marquezia maailmanmestaruudesta

– Kenties johtaisin sarjaa, jos kaikki kisat olisi ajettu kuivalla kelillä. Mutta se on täysin turhaa jossittelua, Lorenzo toteaa tänään Silverstonessa käynnistyvän Britannian GP-viikonlopun kynnyksellä.

Hondalla myös kaksi seuraavaa vuotta kisaavan Marquezin ehdoton valtti on ollut tasaisuus, mihin Lorenzo ja tätä kuusi pistettä edellä oleva Yamaha-tallikaveri Valentino Rossi eivät ole yltäneet.

– Elämme mestaruuden kannalta äärimmäisen tärkeää ja ratkaisevaa aikaa, kun ajamme Silverstonen ja Misanon kisat viikon välein, korostaa tänään Yamahan uutta runkoa Britannian GP:n treeneissä kokeileva Rossi.

Rossi totesi taannoin, että mestaruus on jo käytännössä mennyt Marquezille ja hän keskittyy taisteluun MM-hopeasta Lorenzon kanssa.

Marquez toppuuttelee moisia puheita.

– 53 pisteen johto on hyvä, mutta siihen ei voi suinkaan vielä tuudittautua. Se voi kadota hetkessä. Se on nähty ennenkin, muistuttaa Marquez.

Rossi puolustaa Britannian GP:n voittoa. Lorenzo oli silloin sadekelin kisassa neljäs. Lorenzo on kuitenkin nimenomaan se mies, jonka nykysaldo hakee vertaistaan sarjan pisimmillä, eli 5900 metrin mittaisella Silverstonen radalla.

– Tunsin itseni täällä heti erittäin nopeasti kaudella 2010 ja voitin. Nappasin sen jälkeen Silverstonesta voitot edelleen 2012 ja 2013. Tämä on hyvä rata Yamahalle, koska se pitää sisällään paljon suunnanvaihdoksia ja erityyppisiä kaarteita. Ja lisäksi se soveltuu ajotyylilleni. Katsotaan nyt, saammeko tällä nykyisellä elektroniikalla ja Michelinin renkailla täällä vastaavaa tulosta aikaan kuin viime vuosina, tuumii kahdeksi seuraavaksi vuodeksi Ducatille siirtyvä Lorenzo.

– Niin, enkä tosiaankaan anna mestaruuden suhteen mitään periksi niin kauan kuin siihen on olemassa matemaattinen mahdollisuus. Kaikkea voi vielä tapahtua, jatkaa Lorenzo.

Britannian GP käynnistyy perjantaina klo 11, jolloin Moto3-luokka ajaa ensimmäisen vapaan harjoituksen. Tulosseuranta löytyy täältä.
 

Uusin numero