Lorenzo: ”Ducati on kuin kaksipyöräisten Ferrari, sillä on taianomainen aura”

”Ducati on kuin kaksipyöräisten Ferrari. Ducatilla on taianomainen aura, koska yhtiön katupyörien muotoilu on niin fantastinen. Ducatilla voittaminen olisi jotain erikoista”, espanjalainen kertoo Crash.netin haastattelussa.

”Ducatin fanit rakastavat brändiä jopa enemmän kuin ajajat. Näin ei taida olla muissa firmoissa, vai mitä?”

Lorenzo sai testata uutta pyöräänsä pari päivää Valencian kilpailun jälkeen.

”Seuraavan kerran pääsen ajamaan vasta tammikuun lopussa. Se on pitkä aika odottaa”, Lorenzo sanoo.

“Toisaalta tauko tekee hyvää, koska saan viettää hieman lomaa. Tosin vain vähän, koska minun täytyy harjoitella kovempaa kuin koskaan, sillä Ducati vaikuttaa aika työläältä ajettavalta”, Lorenzo kertoo.

”Mutta ensi vuosi tulee olemaan jännittävä haaste, koska juuri kukaan ei ole voittanut aikaisemmin Ducatilla, vain Casey Stoner. Se on melko hyvä motivaation lähde minulle.”

Andreat Iannone ja Dovizioso voittivat viime kaudella Ducatilla GP:t Itävallassa ja Malesiassa. Noiden voittojen jälkeen Lorenzon elekielestä huokui helpotus, hän oli tehnyt sopimuksen voittajatalliin.

Vain viisi kuljettajaa on voittanut ratamoottoripyöräilyn kuninkuusluokan maailmamestaruuden kahdella eri pyörämerkillä.

”Ja vain yksi Ducatilla”, Lorenzo muistuttaa.

Casey Stoner ajoi mestariksi Ducatilla ja Hondalla. Muut viisikon jäsenet ovat Geoff Duke (Norton/Gilera), Giacomo Agostini (MV Agusta/Yamaha), Eddie Lawson (Yamaha/Honda) ja Valentino Rossi (Honda/Yamaha).

Uusin numero