Lorenzo avautuu blogissaan Misanon surullisista tapahtumista

Samassa, uusia käänteitä tapahtuneesta julki tuovassa kirjoituksessaan hän jättää tunteikkaat jäähyväisensä Moto2-luokan kisassa menehtyneelle Shoya Tomizawalle.
Virallisen lausunnon mukaan Tomizawa kuoli sairaalassa, mutta Lorenzo kyseenalaistaa tämän. Myös Riminin syyttäjänvirasto tutkii asiaa.
Sarjaa pyörittävän Dornan edustajat kertoivat kuljettajille Tomizawan kuolemasta MotoGP-luokan kisan jälkeen.
– En tosiaankaan haluaisi kirjoittaa tänään siitä, mitä tapahtui. En halua puhua kilvanajosta, haluan vain hyvästellä henkilön, joka oli kaikkien ystävä. Hän oli mahtava kaveri, aina hymyilevä, kohtelias, ystävällinen ja taistelija radalla.
– Ajattelin, että pahin mahdollinen saattoi olla tapahtunut, kun näin onnettomuuden. Ja sain siitä vahvistuksen ennen omaa kisaamme. Tieto ei ollut virallinen, mutta se tuli minulle luotettavasta lähteestä, Lorenzo kirjoittaa blogissaan.
Lorenzo kertoo ihmetelleensä, miksi Moto2-luokan kisaa ei keskeytetty onnettomuuden jälkeen.
– Näin kaamean onnettomuuden ja kysyin välittömästi itseltäni, miksi kisaa ei keskeytetty punaisin lipuin. Siitä hetkestä eteenpäin en voinut muuta kuin esittää kysymyksiä toisensa perään halutessani lisää informaatiota. Ja ennen kuin lähdin radalle, niin minulle kerrottiin. Sanoin itselleni, että ”tiesin” vihaten sitä tosiasiaa, että olin oikeassa.

Teksti: Kari Aho

Uusin numero