Lorenzo avasi suunsa kohutusta Ducati-siirrosta

– Tunsin, että tarvitsen muutosta, uuden haasteen ja uudet tavoitteet urallani. Tunnen myös pelkkää kiitollisuutta Yamaha-perhettä kohtaan kaikista yhdessä elämistämme hetkistä. Saavutin enemmän, mitä osasin koskaan unelmoida, tilittää Ducatilta 25 miljoonaa euroa kuittaava Lorenzo.

– Se mitä tapahtuu tulevaisuudessa on arvaamatonta, mutta haluan vain nauttia näistä jäljellä olevista 15 kisasta Yamahalla ja saavuttaa mestaruuden. Tämä on tässä hetkessä ainoa tavoitteeni, linjaa Lorenzo.

Lorenzo on sarjassa toisena 21 pistettä Hondan Marc Marquezin takana, kun kaudesta on ajettu Qatarin, Argentiinan ja USA:n osakilpailut.

Kauden ensimmäinen Euroopan osakilpailu odottaa vuoroaan tulevana viikonvaihteena Espanjan Jerezissä, jossa Lorenzo käynnisti vuosi sitten neljän osakilpailun mittaisen voittoputken.

– Jerez on ehdottomasti yksi suosikkiradoistani. Radalla on erityinen luonne ja upea ilmapiiri myös katsomoista käsin. Käynnistin Jerezissä viime vuonna hyvän voittoputken vaikean alkukauden jälkeen. Toivotaan nyt, että pystyn toistamaan saman.

Rossi janoaa revanssia

Yamahalla myös kaksi seuraavaa kautta jatkava Valentino Rossi on sarjassa kolmantena, joskin jo 33 pistettä Marquezin takana. Rossi jäi viimeksi Austinissa pisteittä kaaduttuaan.

– Texasin kisa ei ollut kovinkaan onnekas minulle, mutta positiivista oli se, että se viikonvaihde kulki koko ajan nousujohteisesti ja minulla oli hyvä fiilis pyörään sekä Michelinin rankaisiin. Austin on ollut minulle aina vaikea rata, mutta tällä kertaa se tuntui jo hyvältä kaatumisesta huolimatta, Rossi luo uskoa Espanjan GP:hen.

Andalusialaisbaana nostaa hymyn myös Rossin huulille.

– Pidän Jerezin radasta tosi paljon. Se on pitkälti erilainen kuin kauden kolme aiempaa. Meidän tulee jatkaa hyvää työtä, meidän on löydettävä nopeasti mahdollisimman hyvät säädöt ja mikä tärkeintä, saavuttaa podiumsijoitus sunnuntain kisassa, alleviivaa Rossi.