Lopullinen poistuminen kilpakentiltä – Suzuki sulkee racing-sivustonsa

Suzukin ilmoitus MotoGP-tiiminsä lopettamisesta oli shokki. Muukin kilpailutoiminta ajetaan alas, ja viimeisimpänä Suzuki on ilmoittanut koko racing-sivustonsa sulkemisesta.

Suzuki on ilmoittanut syyksi MotoGP- ja World Endurance -sarjoista vetäytymiseensä olevan, että se haluaa vapauttaa resursseja hiilineutraalin ja uusiutuvan käyttövoiman tutkimiseen. Kyse ei ole vain sähkökäyttöisistä kulkuneuvoista, vaan Suzukilla on tutkimustyön alla useita eri vaihtoehtoja. 

Suzuki on kerran aikaisemminkin vetäytynyt MotoGP-sarjasta, vuonna 2011, mutta silloin muu kilpailutoiminta jatkui, samoin suzuki-racing.com -sivuston ylläpito. Nyt Suzuki on ilmoittanut lopettavansa myös koko racing-sivustonsa, jota se on ylläpitänyt yhtäjaksoisesti vuodesta 1999, siis 23 vuoden ajan. MotoGP:n lisäksi sivusto on tarjonnut tietoa mm. World Endurance -sarjasta, jossa Suzuki on kilpaillut menestyksekkäästi, viimeisimpänä joukkueella Sylvain Guintoli, Gregg Black ja Xavier Simeon. Näiden lisäksi sivustolla on uutisoitu mm. MotoAmerica -sarjasta sekä AMA motocross- ja supercross -sarjoista sekä brittien BSB-ratasarjasta.

Suzuki voitti MotoGP-sarjan kauden kolmesta viimeisimmästä kilpailusta kaksi mukaanlukien Valencian Ricardo Tormo -radalla ajetun päätösosakilpailun. Enää on epäselvää, kumpi tässä menettää enemmän, moottoripyöräurheilua seuraava yleisö vai Suzuki itse.

https://suzuki-racing.com/

Uusin numero