Lisää mitalisteja selville MX-Liigassa

Imatralainen ajoi sunnuntain MXB-luokan erissä toiseksi ja erävoittoon, mikä riitti repimään piste-etumatkan peräti 97:ään pisteeseen.

Patrik Raittalan Liigamestaruus on vielä sinettiä vaille MX125-luokassa, toki 46:n pisteen etumatka antaa Raittalalle mahdollisuuden varmistella kahden viikon kuluttua Lievestuoreella.

Kuopion kisan jälkeen Liigan senioriluokista tiukinta vääntöä mestaruudesta jatketaan MXJ:ssä, jossa Eetu Kuusisto voitti ensimmäisen erän. Kun sarjakärki Joona Saari oli huonon startin saattelemana vasta neljäs, Kuusisto pystyi kaventamaan Saaren etumatkaa seitsemällä pisteellä.

Toisessa erässä Saari starttasi hiukan pirteämmin, nousi muutaman ohituksen jälkeen kärkeen ja pakeni sen jälkeen muilta. Kuusisto ajoi erän kakkoseksi, hänen takamatkansa sarjassa on ennen viimeistä kisapäivää 21 pistettä.

Sarjataulukon kolmosena jatkavalla, yhden osakilpailun väliin jättäneellä Roope Väätäisellä ei ole enää mahdollisuuksia kirkastaa mitalin väriä, kun takamatka Kuusistoon osoittaa lukemaa 59 pistettä. Väätäinen on jo sarjan varma pronssimitalisti, kun Jan-Miikkael Lintula on jäänyt jo 55:n pisteen päähän.

Raittala kilpaili Heinjoen radalla varsinaisella varapyörien varapyörällä, vuosimallin 2009 enduropyörällä. Muille annettu kalustoetumatka ei kuitenkaan häntä haitannut, vaan turkulainen ajoi MX125-luokan kummankin erän voittoon käytyään tiukat kisat lähinnä kotikisoissaan ajaneiden Niko Huuskosen ja Jere Räsäsen kanssa. Järjestävän seuran kaksikko tasasi erien kakkos- ja kolmossijat keskenään.

Räsäsellä on vielä teoreettinen mahdollisuus viedä Liigamestaruus, kun Raittalan piste-etumatka on 46. Neljäntoista pisteen päässä Räsäsestä Lievestuoreen päätöskisaan starttaa Sami Naukkarinen.

MXB:n Liigamestaruuden jo päivän ensimmäisessä erässä kakkossijallaan varmistanut Niko Parkkinen ei enää kilpaile luokassa kauden päätöskisassa. Hän ajaa uransa viimeisen MXB-kisan ensi lauantaina Lappeenrannan Liigaan kuulumattomassa kansallisessa kisassa ja sunnuntaina hän starttaa jo MX1-luokan SM-eriin.

Tuomas Vuorinen otti päivän avauserässä kauden ensimmäisen erävoittonsa, Parkkisen voittamassa toisessa erässä hän ajoi kolmanneksi, toinen oli Matti Kungas. Mikäli heinäkuussa viimeksi kilvanajossa ollut Toni Perälä ei aja myöskään Lievestuoreella, on Kungas jo varma sarjan hopeamitalisti.

Perälän putoaminen pronssilta vaatisi puolestaan Olli-Pekka Hörköltä kauden päätöskisan molempien erien voittoa. Sarjan nelossijan pitäminenkin tietää Hörkölle kuitenkin vielä tiukkaa kilvanajoa, sillä Jami Juvonen on vain kolmen pisteen päässä.

MX-Liigan kauden päätöskisat ajetaan siis 28.-29. syyskuuta Lievestuoreella.

Tulokset :
http://www.mylaps.com/en/events/954624

Uusin numero