Linna, Naukkarinen ja Lipponen voittoihin MX-liigassa

MX-liigassa alle 18-vuotiaiden MXJ-luokan voitti Espoon Moottorikerhon Tino Linna, joka oli avauserän ykkönen ja toisen kakkonen. Kitee-MC:n Perttu Poutanen otti kakkoserän voitollaan yhteistulosten toisen sijan. Kainuun Moottorikerhon Ville Reuter oli kolmas.

– Ensimmäisen erän starttini meni nappiin, mutta toisessa erässä jouduin tekemään enemmän töitä sijoitukseni eteen. Kun olin toisena, aloin jo varmistella yhteistulosten voittoa, Linna kertoi.

125-kuutioisten pyörien MX125-luokan ensimmäisen erän voitti isäntäseura Ylä-Savon Moottorikerhon Pekka Nissinen. Hän kuitenkin joutui keskeyttämään toisen erän kaatumisen seurauksena.

Akaan Moottorikerhon Sami Naukkarinen käytti tilaisuuden hyväksi ja otti toisen erän sekä kilpailun ykköstilan. Oulun Moottorikerhon veteraani-ikäluokan kuljettaja Markus Jaakola oli kummankin erän sekä yhteistulosten toinen. Kolmanneksi ajoi Kuopion Moottorikerhon Niko Huuskonen.

– Olin startissa kolmas, ja nousin ensimmäisellä kierroksella toiseksi. Kun Nissinen kaatui, otin ykköspaikan. Jaakola hiillosti minua hieman lopussa, mutta ei minulla ollut sinänsä vaikeaa pitää ykkössijaani, Naukkarinen jutteli.

MXB-luokan kärkipäähän saatiin ennakko-odotuksissa muutoksia, kun sarjaa johtanut Karkkilan Moottorikerhon Sami Klemola kaatui rajusti aika-ajossa. Klemola satutti niskaansa sekä selkäänsä, mutta pystyi silti ajamaan erissä.

Ensimmäinen ei kuitenkaan ollut tuttua Klemolaa ja hän jäi heikon startin saattelemana viidenneksi. Toisen erän Klemola voitti, mikä nosti hänet yhteistuloksissa kolmanneksi.

MXB:n voittoon ajoi ykkös- ja kolmossijoilla Turun Moottorikerhon Jere Lipponen. Hän nousi samalla sarjan piikkipaikalle. Osakilpailun toinen oli Viron Rogert Room.

– Hallitsin aika hyvin ensimmäistä erää, kunnes lopussa Juho Flinck [Helsingin MK] otti minut kiinni. Tulimme käytännössä samaan aikaan maaliin, mutta minä näköjään voiton. Toinen starttini oli heikompi, joten parempaan en pystynyt, yhteistulosten voittoonsa tyytyväinen Lipponen kuvaili.

Sivuvaunujen SM-kauden toisen osakilpailun kummatkin erät menivät parivaljakko Topi ja Teemu Talalle.

Kangasalan Moottorikerhon kaksikon jälkeen kummankin erän kakkospaikan ottivat Espoon Moottorikerhon Roy Lindgren ja Jussi Veräväinen. Kurikan Enducrossin Joonas ja Juho Saloniemi ajoivat kolmanneksi.

– Kisa meni osaltamme todella hyvin ja startit onnistuivat. Niiden kautta hallitsimme eriä. Olemme nyt voittaneet kauden kaikki neljä erää, joten kahdessa jäljessä olevassa osakilpailussa voi olla hieman epäonneakin. Voittamaan lähdemme kuitenkin, Talan veljekset kertoivat.

MX-liigan seuraava osakilpailu ajetaan 27.-28. kesäkuuta Torniossa.

MXJ-luokka:
1. Tino Linna, EMK, KTM, 47 pistettä
2. Perttu Poutanen, Kitee-MC, Yamaha, 45
3. Ville Reuter, KaMK, Kawasaki, 40

MX125-luokka:
1. Sami Naukkarinen, AMK, Yamaha, 45
2. Markus Jaakolan, OMK, Yamaha, 44
3. Niko Huuskonen, KMK, KTM, 38

MXB-luokka:
1. Jere Lipponen, TMK, Kawasaki, 45
2. Rogert Room, Est, Suzuki, 42
3. Sami Klemola, KarkMK, KTM, 41

Sivuvaunut:
1. Topi Tala, Teemu Tala, KaMoKe, WSP / Zapel, 50
2. Roy Lindgren, Jussi Veräväinen, EMK, WSP / Zapel, 44
3. Joonas Saloniemi, Juho Saloniemi, KurEC, WSB / Zabel, 38

Kaikki tulokset:
www.mylaps.com/en/events/1027859

Uusin numero