Lindgren ja Sahanne ajoivat motocrossin sivuvaunuluokan SM-kultaa

Mestarikaksikko teki koko kauden ajan tasaisen varmaa työtä, niin myös Alavudella, jossa kaksikon tuloksena oli kaksi kakkossijaa. Ensimmäisessä erässä he johtivat pitkään, mutta kauden toisen kilpailun väliin jättänyt pari Jani Aronen- Arto Mantila pääsi kuittaamaan ykkössijan erän loppupuolella.

Toisessa erässä Aronen- Mantila paineli kärjessä lähdöstä ruutulipulle asti.

Mestarit eivät voittaneet kauden aikana yhtään erää, mutta viiden kakkos- ja yhden nelossijan turvin he pitivät Riku Kunnas- Lari Kunnas kaksikon hopealla vain kahden pisteen turvin. Aronen – Mantila pokkaa pronssia kolmella voitolla ja yhdellä kolmossijalla.

Nelipyöräisissä, eli ATV-luokassa kisaan ilmestyi paikalle ilahduttavat 22 kilpailijaa. Hallitseva mestari Olli Koskela sai avauserässä tiukan vastuksen Lauri Pellonpäästä, mutta Koskela pystyi kuitenkin nipin napin pitämään ykkössijan ruutulipulle asti. Jani Saarinen oli mukana lähtömutkan kolarissa eikä ehtinyt nousta kuin kuudenneksi.

Toisessa erässä mentiin aluksi Pellonpään johdolla, mutta Koskela puristi ohi ennen erän puoltaväliä. Saarinen nousi pikkuhiljaa takaa, ohitti Pellonpään ja ajoi vielä Koskelankin kiinni. Saarisen pitkän kokemuksen kehittämä ajolinjasilmä pääsi oikeuksiinsa viimeisen kierroksen loppupäässä, kun mies kuittasi vielä Koskelankin ja ajoi erävoittoon.

Koskela lähtee sarjan päätöskisaan kymmenen pisteen etumatkalla Pellonpäähän nähden, Saarisella on puolestaan vain kuusi pistettä Pellonpäätä vähemmän.

Päivän kansallisissa kisaluokissa Kopi Raknam hallitsi tapahtumia MX125-luokassa voittaen molemmat erät. Teemu Silmola väänsi kärkisijoilla päivän totaalin kakkospaikan arvoisesti peitoten niukasti Niila Lapin ja Jyri-Pekka Nurmosen.

MXB:ssä moottorikelkkailija Viktor Hertén näytti kaapin paikan muille kahdella tyylipuhtaalla erävoitolla. Toni Nordman oli ensimmäisen erän toinen, toisessa veteraani Kimmo Sten oli lopussa vahvempi ohittaen kakkosena ajaneen Nordmanin.

Kisa Alavudella jatkuu sunnuntaina kauden toiseksi viimeisellä MX1 SM:llä ja MXJ:n Suomen Cupilla.
 
Tulokset:
http://www.mylaps.com/results/showevent.jsp?id=822701
Pistetaulukot linkistä "championship"
 

Viimeisin numero