Liian pieni erä erikoismalleja? – MV Agusta Superveloce 75 Anniversary myytiin loppuun viidessä tunnissa

MV Agustan 75-vuotisjuhlien kunniaksi tehdas valmisti 75 kappaleen erikoiserän Superveloce 75 Anniversary -erikoismalleja. Kauppa kävi odotettua paremmin eikä juhlamalleja riittänyt läheskään kaikille halukkaille.

Vuonna 1945 perustettu Meccanica Verghera Agusta kuulostaa paljon tutummalta, jos kahdesta ensimmäisestä sanasta otetaan nimeen mukaan vain alkukirjaimet: MV Agusta. Yrityksen 75-vuotiseen historiaan on mahtunut ylä- ja alamäkiä ehdottomina huippuina upea menestys ratamoottoripyöräilyssä. Peräti 38 kuljettajien ja 37 valmistajien maailmanmestaruutta on käsittämättömän kova suoritus näinkin pienelle moottoripyörävalmistajalle. Muiden muassa Phil Read, Mike Hailwood, Carlo Ubbiali, John Surtees ja tietysti sokerina pohjalla Giacomo Agostini ajoivat italialaismerkin maailmanmaineeseen ja moottoripyöräilevän maailman sydämiin. 

Juhlavuoden kunniaksi MV Agusta valmisti 75 kappaleen erikoiserän Supervelocesta. 75 vuotta, 75 kappaletta ja 75 tuntia aikaa tilata 75 Anniversary -erikoismalli. Perusmalleista se on helpoin erottaa tricolori-värityksestä sekä punaisesta alcantara-verhoillusta satulasta. Race Kit sisältää Arrowin pakoputkiston ja sen avarammille virtauksille säädetyn tehokartan. Vakiomoottorin 148 hevosvoiman huipputehoon Race Kit tuo viisi lisähevosvoimaa. Samalla paino rata-ajovarustein punnittuna laskee alkuperäisestä 173 kilosta 165 kiloon. Ostaja saa pyörän mukana vain tälle erikoiserälle räätälöidyn säilytyspeitteen.

Täyttä 75 tunnin aikaikkunaa ei tarvittu pyöräerän myyntiin, vaan kaikki 75 kappaletta myytiin viidessä tunnissa. Oliko tuotantoerä liian pieni vai hinta liian edullinen?

Uusin numero