Lewis Hamilton haltioissaan MotoGP:stä Le Mansissa

– Tunnelma on on aivan uskomaton ja on samalla mahtavaa nähdä näin paljon yleisöä.

– Olen ensimmäistä kertaa mukana MotoGP-sarjan kilpailussa ja onhan tämä kieltämättä melkoista ja miltei uskomatonta meininkiä. Rakastan kaikkea moottoriurheilua ja olen suuri moottoripyöräfani. Minulla on pari pyörää kotona, kertoi Hamilton.

Hamiltonin viihtyi pääosin Yamahan tehdastiimin vieraana. Hän vaihtoi kypäriä hallitsevan maailmanmestarin Jorge Lorenzon kanssa.

Kisassa vasta seitsemänneksi sijoittuneelle ja renkaiden kanssa tuskailleelle Lorenzolle ei Le Mansista sitten tällä kertaa paljon muuta käteen jäänytkään Hamiltonin keltaisen kypärän lisäksi.

Hamilton otti puheeksi myös MotoGP-luokan kohutulokkaan Marc Marquezin. Hamiltonin näkee Marquezin pitkälti samassa tilanteessa, missä hän oli vuonna 2007 McLarenilla. Hamilton debytoi silloin F-ykkösissä häviten mestaruuden vain pisteellä Kimi Räikköselle.

– Se merkitsi minulle tavallaan valtaisaa vuoristorataa ja luultavasti Marquezin tilanne on nyt vastaava tulokaskuljettajan roolissa. Hän on tullut huipulle ja menestynyt siellä välittömästi. Tiedän kokemuksesta, että tunne on miltei surrealistinen. Siinä vaiheessa on vain edettävä askel askeleelta ja pyrittävä nauttimaan jokaisesta hetkestä, Hamilton evästi Marquezia.

Uusin numero