Leuto sää ei vielä uhkaa jääradan SM-kauden alkua Kilpijärvellä

– Viikon lopuilla sää kylmenee ja pakkasasteita on luvassa myös päivisin koko ensi viikolle. Jäätä Kilpijärvellä on riittämiin, Marko Laine Mäntsälän Moottorikerhosta sanoo.

Lauantaina 22. helmikuuta klo 12 käynnistyvä SM-jääradan avauskilpailu on samalla Mäntsälän Moottorikerhon 50-vuotisjuhlakilpailu.

– Kisapaikalle on helppo tulla Helsingistä klo 9.41 lähtevällä Z-lähijunalla, joka on Mäntsälässä klo 10.20. Bussikuljetus Kilpijärvelle lähtee Mäntsälän rautatieasemalta klo 10.30 ja linja-autoasemalta varttia aikaisemmin.

”Wehnä” kisojen
menestynein jäällä

Jääradan SM-avaukseen ilmoittautui määräaikaan mennessä muhkeat 110 kilpailijaa. Viime vuoden mestareista mukana ovat nurmijärveläishelsinkiläinen pari Jani Aronen/Kristian Selenius (sivuvaunut) ja Konneveden Kari ”Wehnä” Vehniäinen (A1).

Muut soololuokkien mestarit, Valkeakosken Vesa Kallio (2A) ja Konneveden Erkki Silvasti (3A) eivät ole mukana. Kallio keskittyy RR-asioihin, mutta jo pitkän uran MM-sarjassa tehnyt veljensä Mika Kallio on tulossa mukaan 1A-luokan kisaan. Viime kaudella hopeaa (1A) ja pronssia (2A) voittanut Jani Pirttinen on lopettanut 20-vuotisen jääratauransa ainakin toistaiseksi.

37-vuotias Kari Vehniäinen on parhaimmillaan voittanut jäällä kaikki kolme luokkaa. Ei siis ihme, että miehellä on jo 17 Suomen mestaruutta kolmen asfalttimestaruuden lisäksi.

Kilpijärvellä nähdään parikin maailmanmestaria. Pekka Päivärinta kilpailee sivuvaunuluokassa purkkiorjanaan Kirsi Kainulainen. Päivärinta, 43, on ratamoottoripyöräilyn nelinkertainen (2008, 2010, 2011 ja 2013) sivuvaunuluokan MM-kultamitalisti ja kyytiin nyt sveitsiläisen Adolf Hännin sijasta hyppäävä Kirsi Kainulainen, 28, huimapäinen ratamoottoripyöräilijä.

Enduron maailmanmestari 2003 (hopeaa 2001 ja pronssia 2002) Petri Pohjamo ajaa Kilpijärvellä 3A-luokassa.

Lopettaneita korvaavat nuoret lupaavat Superstock 600-luokan ratamoottoripyöräilijät Niki Tuuli ja Joel Vinnikainen, joiden suorituksia odotellaan kiinnostuksella.

Kilpijärvellä
oheisohjelmaa

Noin 1700 metrin pituinen rata tehtiin viime torstaina lopulliseen muotoonsa. Rata on ajettavuudeltaan nopea, mutta tekninen.

– Tarvitaan siis kuskilla terävää yläpäätä, että löytää sen nopean ajolinjan ja toisaalta malttia kaarreajoon, Mäntsälän kerhon grand old man Pentti Laine naurahtaa.

Auraustauoilla kisaradan sisällä pääkatsomon edessä ajaa noin 15 classic-moottoripyörää ja muutamia cross cart-autoja vuorokerroilla näytösajoja.

– Classic-moottoripyörien ajo on tietysti nastattomilla renkailla, kuten 50 vuotta sitten oli tapana jäärataa ajaa.

Jääradan SM-kausi jatkuu seuraavana päivänä (23.2.) Orivedellä, 1.3. Kauhajoella, 2.3. Seinäjoella, 8.3. Jyväskylässä, 9.3. Konnevedellä, 15.3. Saarijärvellä ja 16.3. kerhojoukkueiden SM-kisalla Saarijärvellä. Säävaraus.

Osanottajat:
www.kisainfo.net

Uusin numero