Leopard loikkaa Hondalta KTM:n matkaan Moto3-luokassa

KTM:n kilpailutoimenjohtaja Pit Beirer on alleviivannut lähinnä kahta nimeä kauden 2016 mestarikandidaatteja omista riveistään poimiessaan.

He ovat Ajo Motorsportin Red Bull KTM-tehdastiimin Brad Binder ja Valentino Rossin omistaman VR46-tiimin Romano Fenati.

Taustatukea on luvassa yllättävältä taholta, kun jo jonkin aikaa julkisena salaisuutena toppuuteltu Leopard Racing-tiimin kuvio julkistetaan.

Miodrag Koturin johtama tiimi heivaa Hondat ja valjastaa KTM-pyörillä kauden 2016 kuljettajatrionsa, jonka muodostavat Fabio Quartararo, Andrea Locatelli ja Joan Mir.

Leopard-tiimi lähtee lisäksi ensi kauteen hallitsevana mestarina. Kent varmistaa suurella todennäköisyydellä Moto3-luokan maailmanmestaruuden tulevana sunnuntaina Phillip Islandin radalla Australiassa.

Kent siirtyy ensi vuonna samassa tiimissä Moto2-luokkaan, jossa hän saa rinnalleen tällä kaudella Ajo Motorsportin riveissä motokolmosten MM-hopeasta taistelevan Miguel Oliveiran.

Leopard-siirroista ehdottomasti yllättävin on kuitenkin supertalenttina pidetty Quartararo, jolle jopa räätälöitiin omat säännöt täksi kaudeksi. Hän sai ajaa MM-debyyttikautensa kaksi ensimmäistä osakilpailua 15 vuoden ikäisenä – kiitos CEV-sarjan mestaruuden. Luokan alaikäraja on ilman poikkeussääntöä 16 vuotta.

Loukkaantumisista viime aikoina kärsinyttä Quartararoa on pidetty tiukasti Hondan miehenä. Hän vauhditti jo viime vuonna lukuisilla testikierroksilla japanilaismerkin KTM-vastaiskua Marc Marquezin managerin Emilio Alzamoran johtamassa Estrella Galicia 0,0-junioritiimissä.

Honda ja Alzamora ajattivat Quartararon kaksi kertaa CEV-sarjan mestariksi nostaen hänet MM-sarjaan. Nyt hän siirtyy siis pahimman kilpailijan ruotuun.
 

Uusin numero