Lenni Klemetti villillä kortilla European Talent Cup -kisaan Aragoniin

Lenni Klemetti (22) kilpailemassa PreMoto3:lla Espanjan mestaruussarjassa Valenciassa. Kuva Francisco Fraile Martin.

Ratamoottoripyöräilijä Lenni Klemetti, 14, lähtee ajamaan Espanjaan Motorland Aragonin osakilpailun European Talent CUP -luokassa.

Tulevana viikonloppuna Klemetti pääsee tuuraamaan loukkaantunutta kuljettajaa espanjalaiseen Blumaq HMA Racing -tiimiin. Luokassa ajetaan Hondan Moto3 -pyörillä, ja se on erittäin kovatasoinen ja tasainen.

Aragonin osakilpailuun on ilmoittautunut 62 osallistujaa ja suuren osanottajamäärän takia aika-ajoissa karsitaan kilpailuun 38 parasta kuljettajaa. Loput karsiutuneet ajavat serie2 -erässä.

– Olen innoissani saadessani tämän mahdollisuuden. Onnistuneet suoritukseni Espanjan mestaruussarjan PreMoto3 -luokassa ovat varmasti edesauttaneet, mutta yksin en olisi tähän pystynyt. Onneksi taustalta löytyi oikeita ihmisiä, hyviä suhteita ja laaja tukijoukko kotimaassa. Haluan kiittää kaikkia yhteistyökumpaneitani sekä tämän mahdollisuuden toteutukseen osallistuneita, toteaa Klemetti juuri ennen kilpailumatkalle lähtöä.

– Kuten HMA:n tiimipäällikön kanssa sovittiin, lähden ajamaan tämän kilpailun ilman suorituspaineita tutustuen sarjaan, mutta takuulla tulen antamaan radalla kaikkeni.

Teksti: Teemu Klemetti.

Uusin numero