Lenni Klemetin kilpailu keskeytyi moottoririkkoon Valenciassa

Lenni Klemetti luisteli öljyä takarenkaalle vuotavan pyöränsä kanssa Valenciassa maaliin sijalla 12. Kuva: Francesco Fraile Martin.

Espanjan PreMoto3-luokassa kilpailevalle Lenni Klemetille kausi 2020 on ollut vaikea, eikä Valencian kilpailu tehnyt poikkeusta sääntöön.

Lenni Klemetin kausi Espanjan 250cc PreMoto3-luokassa on ollut vastoinkäymisten värittämä. Aikaisemmissa kilpailuissa Navarrassa ja Barcelonassa pääosaan nousivat kaatumiset. Viime viikonloppu Valenciassa meni piloille moottoririkon takia. 

Harjoituskierrokset jäivät todella vähiin sekä oman kaatumisen että teknisten vikojen takia. Aika-ajossa sijoitus oli 13. ruutu, joka oli pettymys. Vähäisten harjoituskierrosten takia jousituksen säätöön ei ollut riittävästi kerättyä dataa ja kuljettajallakaan ei ollut vielä hyvää tuntumaa rataan. Warmupissa kokeiltiin muutoksia jousitukseen ja ne tuntuivat toimivan loistavasti, joten Klemetti lähti luottavaisena sunnuntain kahteen kilpailuun. 

Ensimmäisessä kilpailussa moottori kuitenkin rikkoutui männän haljetessa heti kilpailun alussa ja tuloksena oli keskeytys. Päivän toiseen kilpailuun tiimi sai moottorin käyntikuntoon viime hetkellä ennen lähtöä. Moottori ei kuitenkaan toiminut kunnolla, vaan alkoi puskea öljyä alakatteen sisään ja takarenkaalle heti lähdöstä alkaen. Klemetti pystyi kuitenkin tuomaan pyörän maaliin 12. sijalla, mutta mistään kilvanajosta ei voinut puhuakaan. 

– Huomasin moottorin vuotavan öljyä ja sen takia takarengas meinasi lähteä alta useasti. Keskityin tarkkailemaan tilannetta ja tuomaan pyörän maaliin, jos suinkin mahdollista. Tämä on kolmas kauteni PreMoto3 -luokassa Espanjassa. Tänä vuonna olisi ollut todellakin se näytön paikka täällä, mutta kaikki tuntuu menevän pieleen. Kuudesta kilpailusta on alla kolme keskeytystä ja kolme jämäsijaa. Moni urheilija käy jossain vaiheessa uraansa pohjalla, ja nyt näyttää olevan minun vuoroni olla siinä tilanteessa. Tästä on kuitenkin suunta vain ylöspäin. Tiimini tekee hyvää työtä ja taustajoukkoni luottavat minuun edelleen, joten nyt on vain koottava itsensä ja yritettävä uudelleen kohti parempia sijoituksia seuraavissa kilpailuissa, kertoo Klemetti.

Lenni Klemetin kausi jatkuu Jerezissä 26.-27.9.

Teksti: Lenni Klemetin tiedotus.

Uusin numero