Leikkauksesta toipuneella Kullaksella positiivinen paluu MM-sarjaan

Kullas joutui jättämään kaksi edellistä osakilpailua väliin käsileikkauksen johdosta, mutta KTM-kuljettaja on ratkaisuunsa tyytyväinen.

– Viikonlopun isoin juttu oli se, että käsien kanssa ei ollut mitään ongelmaa. Oli suorastaan mukava ajaa, kun ei tarvinnut huolehtia käsistä, vaan pystyi keskittymään täysillä itse ajamiseen, pahojen puutumisongelmien takia käsivarsiensa lihaskalvot leikkauttanut Kullas raportoi iloisena.

– Viikonlopun toinen positiivinen asia oli se, että ajamisessani alkaa olla aggressiivisuutta. Tänään myös lähdöt olivat hyviä, irtosin hyvin puomilta ja varsinkin ensimmäisessä erässä pystyin parantamaan sijoitustani jo ensimmäisillä kierroksilla.

– Tulokseen pitää olla kyllä tyytyväinen, ottaen huomioon tämän kauden aikaisemman tulostasoni ja sen, että tämä oli ensimmäinen MM-startti leikkauksen jälkeen. Ainoastaan toinen erä jäi vähän harmittamaan, kun lopussa en löytänyt millään paikkaa, jossa olisin saanut ohitettua edellä menevän.

Roelants loukkaantui

Italian kovalla ja kivisellä radalla sattui ikävä onnettomuus, kun MXGP-luokassa kilpailevan Joel Roelantsin hyppy jäi lähdön jälkeisessä kaksarissa hieman vajaaksi ja hän loukkasi kaatuessaan pahasti selkänsä.

Itse flunssaisena kilpaillut Kullas toivoo selkäleikkaukseen joutuneelle kilpakumppanille toipumista ja belgialaisen läheisille jaksamista.

– Rata oli vaativa, joten onneksi minulla oli tänään parempi olo. Lauantaina oli kuuma päivä ja torstaina alkaneen flunssan takia meinasi silmissä sumeta. Hyvä, että olen ehjänä. Tästä on hyvä jatkaa ja odotan hyvillä mielin seuraavaa Saksan kisaa, vilustuneelta kuulostava Kullas päättää.

Seuraava, eli kauden 11. MM-osakilpailu ajetaan 22. kesäkuuta Saksassa. MM-sarjan Suomen osakilpailu ajetaan Hyvinkäällä 12.-13. heinäkuuta.

Tulokset, MX2, 1. erä:
1. Jeffrey Herlings, NED, KTM
2. Arnaud Tonus, SUI, Kawasaki
3. Jordi Tixier, FRA, KTM
…12. Harri Kullas FIN, KTM

MX2, 2. erä:
1. Jeffrey Herlings, NED, KTM
2. Dylan Ferrandis, FRA, Kawasaki
3. Jordi Tixier
…15. Harri Kullas, FIN, KTM

MX2 GP yhteistulos:
1. Herlings 50 pistettä
2. Tixier 40
3. Tonus 40
…13. Kullas 15

Pistetilanne:
1. Herlings 444
2. Tonus 389
3. Tixier 331
..21. Kullas 65  (osallistunut toistaiseksi vain viiteen MM-osakilpailuun)

MXGP, 1. erä:
1. Antonio Cairoli, ITA, KTM
2. Jeremy Van Horebeek, BEL, Yamaha
3. Steven Frossard, FRA, Kawaski

MXGP, 2. erä
1. Antonio Cairoli, ITA, KTM
2. Jeremy Van Horebeek, BEL, Yamaha
3. Kevin Strijbos, BEL, Suzuki

Pistetilanne:
1. Cairoli 443
2. Desalle 405
3. Van Horebeek 402
 
Täydelliset tulokset:
http://www.motocrossmx1.com/reslists.aspx

Uusin numero