Lehtiranta tiukan taistelun jälkeen takaisin Superstock 600 -luokan SM-pistejohtoon

Niko Lehtiranta keräsi lähes täyden pistepotin Circuit Racingin Alastaron osakilpailusta ja palasi SM-sarjan pistejohtoon. Tiukoissa kilpailulähdöissä ei selvitty ilman kaatumisia ja ulosajojakaan.

Viikonvaihteessa ajetussa Circuit Racingin kolmannessa SM-osakilpailussa Alastaron moottoriradalla nähtiin todella runsaasti sekä kuskeja että yleisöä. Superstock 600 -luokkaan oli ilmoittautunut mukaan myös Espanjan sarjaa kiertävä Kenny Koskinen, joka toi odotetusti väriä luokan kärkikamppailuun.

Lauantaina aika-ajossa oli todella tasaista ja aikaerot olivat pieniä. Lehtiranta ajoi itselleen lähtöruudun kolme, eli matkaan lähdettiin eturivistä. Lähtö onnistui hyvin ja hän oli heti mukana kärkiryhmässä. Kisan edetessä kolmikko Koskinen, Kesti, Lehtiranta lähti omille teilleen. Muutama kierros ennen maalia Kenny Koskinen teki ajovirheen ja kävi hiekan puolella, jolloin Kesti ja Lehtiranta jatkoivat taistelua kilpailun voitosta. Kamppailu oli tiukkaa aina toiseksi viimeiselle kierrokselle asti jolloin puolestaan Tuomas Kesti teki ajovirheen ja kaatui. Lehtiranta pääsi kurvailemaan reiluun voittoon kymmenen sekunnin erolla toiseksi tulleeseen Kenny Koskiseen.

Lauantain palkintokolmikko

Superstock 600 -kilpailun tulokset, lauantai:

1. Niko Lehtiranta

2. Kenny Koskinen

3. Valtteri Koponen

Sunnuntaina ajetussa toisessa kilpailulähdössä oli ylimääräistä ohjelmaa, kun sade oli yllättää ja rengasvalintaa jouduttiin siksi miettimään aivan viimeiseen asti.

-Katsottiin tiimin kanssa rauhassa tilannetta ja päädyttiin kuivankelin renkaisiin, joka olikin täysin oikea ratkaisu, toteaa Lehtiranta.

Hän lähti matkaan ruudusta kaksi, mutta lähtö ei onnistunut ihan täydellisesti. Kisan aikana käytiin melkoista taistelua sijoituksista ja yleisö sai jännitystä koko rahan edestä.

-Tavoite oli päästä heti lähdöstä Koskisen kantaan ja lähteä taistelemaan kisan voitosta. Jäin kuitenkin vähän pussiin lähdössä ja meni hetki aikaa, että sain raivattua tieni kakkospaikalle, mutta siinä kohtaa Koskinen oli jo liian kaukana, kertoo Lehtiranta kisan ratkaisuhetkistä.

Kisan loppua kohden alkoi hiukan pisaroimaan vettä, mutta Lehtirannalla pystyi siitä huolimatta nostamaan vauhtiaan ja ajoikin nopeimman kierroksensa kilpailun viimeisellä kierroksella.

Superstock 600 -kilpailun tulokset, sunnuntai:

1. Kenny Koskinen

2. Niko Lehtiranta

3. Tuomas Kesti

SM-sarjan kilpailulähdöistä on nyt ajettu 6/10 ja Lehtiranta johtaa SM-sarjaa kymmenen pisteen erolla toisena olevaan Lenni Klemettiin ja ero kolmantena olevaan Niko Tanskaseen on 25 pistettä.

SM-sarja jatkuu Botniaringin radalla, Jurvassa vajaan kahden viikon kuluttua, 14.-15.8.

Teksti: Niko Lehtiranta tiedotus

Kuvat: Harjukuvat