Lehtiranta mitalijahtiin Imatran katuradalle

Niko Lehtirannan kausi jatkuu tulevana viikonloppuna Imatralla ajettavan IRRC-katuratakilpailun parissa. Tavoitteena on nousta korkeimmalle palkintokorokkeelle.

Lehtiranta aloitti Circuit Racing -kilpailukauden muutama viikko takaperin Virtasalmen Motoparkissa olemalla kaksi kertaa kolmas. Kilpailu oli ensimmäinen Superbike-luokassa, joten kausi lähti vauhdikkaasti liikkeelle täysin uudessa luokassa ja uudella pyörällä.

Imatralla Niko tullaan kuitenkin näkemään entuudestaan tutumman Supersport 600 -luokan lähdössä. Viime vuonna katuratadebyyttinsä tehneellä nuorukaisella oli vauhti kohdallaan ja Open-luokasta irtosi kolmossija, kun taas IRRC-lähtö jäi valitettavasti kesken teknisen vian vuoksi.

Tulevana viikonloppuna on tarkoitus kirkastaa viime vuoden sijoitus, eli voitosta lähdetään ajamaan. Luokan kärkikuljettajat tulevat varmasti menemään kovaa, mutta Lehtiranta uskoo voivansa taistella jälleen kärkisijoituksista. 

– Tänä vuonna voi lähteä rennommalla otteella viikonloppuun, kun rata on jo entuudestaan tutumpi ja viime vuonna opittuja asioita on nyt helpompi lähteä vielä parantamaan. Voitosta lähdetään ajamaan, se on selvää, Lehtiranta toteaa. 

Lehtiranta lähtee viikonloppuun tiiminsä Kallio Racingin kanssa. Tiimi oli edeltävänä viikonloppuna testaamassa setupit kuntoon Imatraa varten. Kilometrejä tälle kaudelle ei ole kauheasti ennättänyt vielä kertyä varusmiespalveluksen syötyä alkukautta. Myöskään ajoa Supersport 600 -luokan pyörällä ei ollut kertynyt kuin muutaman setin verran ennen testiviikonloppua. Vähäinen ajaminen ei kuitenkaan näkynyt missään ja todella hyvä testiviikonloppu lupaa reipasta menoa viikonloppuna.

Imatran kilpailuviikonloppu alkaa perjantaina suoraan ensimmäisellä aika-ajolla ja lauantaina päästään tositoimiin ensimmäisten kilpailulähtöjen osalta. Sunnuntaina on vuorossa toiset kilpailulähdöt. 

Viikonlopun kilpailutapahtumaa voit seurata livestreamin välityksellä tai mikäli mahdollista tulla paikan päälle katsomaan, kun katuratakilpailijat ottavat mittaa toisistaan vauhdikkaan viikonlopun merkeissä. 

Teksti ja kuva: Lehtiranta Racing

Uusin numero