Lehti: BMW:n tuotanto jatkuu

BMW Motorrad on käynnistänyt tuotannon Spandaun tehtaallaan.

Berliner Zeitung -lehden tietojen mukaan BMW Motorrad on käynnistänyt uudelleen Spandaun tehtaansa.

Tuotanto BMW Motorradin Spandaun tehtaalla keskeytettiin koronaviruspandemian vuoksi 18. maaliskuuta 2020. Puolentoista kuukauden tauon jälkeen tuotantoa on alettu käynnistää uudelleen tällä viikolla, kertoo Berliner Zeitung -lehti.

Tehtaan johtaja Helmut Schramm kertoo, että tuotantokatkokset kuuluvat tehtaan normaaliin toimintaan lomien ja mallivaihdosten aikana.

– Ne eivät aiheuta ongelmia, mutta nyt tilanne on eri, Schramm kertoo.

Yli kuuden viikon tuotantokatkoksen aikana moni asia on kuitenkin muuttunut. Työskentelytapojen kehittäminen on ollut välttämätöntä ja lisäksi BMW:llä on otettu käyttöön henkilöstön suojaamiseen tähtääviä toimia.

Olennainen osa suojaustoimia on hengityssuojainten käyttö, jota suositellaan koko tehtaalla. Tilanteissa, joissa turvaetäisyyden säilyttäminen ei ole mahdollista, on suojaimen käyttö pakollista. Suojaimia kehotetaan vaihtamaan säännöllisesti, vähintään neljä kertaa työvuoron aikana. Tämä tarkoittaa merkittävää suojaimien kulutusta: Spandaun tehtaan on arvioitu tarvitsevan vähintään 10 000 suojainta päivässä. Saatavuuden varmistamiseksi BMW on perustanut oman, suojaimia valmistavan tuotantolaitoksen, joka toimittaa suojaimet kaikille BMW:n yksiköille.

Spandaussa BMW on käynnistänyt kolme viidestä tuotantolinjasta, ja täydellä kapasiteetilla tehtaan odotetaan toimivan kahden viikon kuluessa. Koska suojaustoimet vaikuttavat työtehoon negatiivisesti, Schramm ei osaa ennakoida tuotantomääriä. Normaalitilanteen 800 moottoripyörään päivässä pääseminen ei ole todennäköistä, mutta tuotannolle ei ole esteitä, sillä Schrammin mukaan kaikki komponenttien toimitusketjut ovat yhä olemassa, eikä osatoimittajia ole ajautunut konkurssiin.

Positiivista on myös se, että tuotteiden kysyntä on jatkunut voimakkaana, joten töitä Spandaussa riittää. Esimerkiksi uuden R 18 -mallin ennakkotilausten määrä on ylittänyt kaikki valmistajan odotukset. R 18 -mallin tuotannon on suunniteltu alkavan kesän ja toimitusten syksyn aikana.

– On myös aika koronan jälkeen ja me olemme valmistautuneet siihen erittäin hyvin!

Uusin numero